« Takaisin tapahtumalistaukseen

Tapahtuman tiedot

Tapahtuman päivä ja aika
1.5.2019
13:00 - 15:00
Tapahtumapaikka
Kangasala-talo
+ Google Map
Hinta
€11
Verkkosivu
www.k-kino.fi
Tapahtuman tyyppi
, , , ,
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Toveri lapsi – Seltsimees laps -elokuva Kangasala-talossa

Liput 11 €, ennakko Kangasala-talo tai www.k-kino.fi, ovelta 30 min ennen
Suomenkielinen tekstitys, K-7
Vappupäivänä brunssi klo 11-13

Toveri lapsi on lähes raadollinen kuvaus Stalinin vainoista 1950-luvulla. Pääosassa on 6-vuotias Leelo, jonka äidin pyssymiehet hakevat. Äidin viimeiset sanat ovat ”ole hyvä lapsi” ja Leelo päättää olla mahdollisimman hyvä, että se toisi äidin takaisin. Elokuva perustuu Leelo Tungalin omaelämänkerrallisiin romaaneihin.

Vaikenemisen aika alkaa olla ohi, sillä Virossakin uskalletaan kertoa, miten asiat Neuvostoliitossa oikeasti olivat. Ei ole enää NKVD:n sensuuria. Ei tarvitse pelätä, että joku ilmiantaa ja päädyt Siperiaan. Silti asiat ovat edelleen arkoja ja moni vaikenee, iäksi.

Kangasalle on siis tulossa todellinen Viro-kuu. Vappupäivän ja helatorstain Toveri lapsi -näytösten lisäksi saamme myös vieraaksemme rakastetun presidentti Lennart Meren sitaatteineen.

Viro-kuun takana on ystävyyskuntatoimintayhdistys Kangasalan räpinologit ry, joka on toiminut vuodesta 1992. Alkuaikojen avustustyö on muuttunut kulttuurivaihdoksi ystävyyskunnan Räpinan kanssa. Jotta toiminta ei jäisi vain kahden kunnan väliseksi, ”virotetaan” laajemmin myös koko Pirkanmaata yleisellä kulttuurilla Virosta.

Kartta