« Takaisin tapahtumalistaukseen

Tapahtuman tiedot

Tapahtuman päivä ja aika
6.11.2019 21.12.2019
Tapahtumapaikka
Kangasala-talon galleria
Kuohunharjuntie 6, 36200 Kangasala + Google Map
Verkkosivu
https://kangasala-talo.fi/tapahtumat/tiina-lamminen-maisemamaalausta/
Tapahtuman tyyppi
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Tiina Lamminen: Maisemamaalausta

Tiina Lamminen

Maisemamaalausta 6.11. – 21.12.2019

Jostakin uskottavasta perustelusta johtuen minulla oli taiteilijan työssäni useamman vuoden jakso, jona vain piirsin. Lyijykynä oli aina saatavilla, paperilehtiö mukana. Kun sitten olisin halunnut maalata, huomasin etten osannut enää ilmaista itseäni maalaamalla, värini olivat kadoksissa. Silloin tukeuduin omaan mieliväriini, keltaiseen ja aloitin maalaamisen tussilla. Piirsin siveltimellä ja kulutin akryylipohjaisella väritussilla pitkäkarvaiset näädänkarvasiveltimeni loppuun.

– Aiheena on Ruoveden maisema, Pekkalan lahti. Toistan maisemaa yhä uudelleen, useita vuosia. Aikaisempaan ajatteluuni verrattuna, siinä valittu aihe oli tärkeintä, lasken nyt aiheen saavuttamiseen käyttämäni ajan ja tarmon, rituaalin ja liikkeen (maiseman luokse menemisen) tietoisesti osaksi työn kokonaisuutta. Maalaan toistuvasti, paitsi Pekkalan lahtea, niin yhtä maisemaa Baijerissa ja kolmatta Unkarissa.

– Näyttely kertoo työskentelyni luonteesta, siitä ettei ole syytä osoittaa alkua tai loppua. Vaan on niin, että jokaisena päivä saa ottaa hieman keltaista maalia ja maalata.

Tiina Lamminen

Näyttely on avoinna Kangasala-talon aukioloaikoina.

Tiina Lammisen taiteilijatapaaminen Kangasala-talon Galleriassa su 1.12.2020 klo 14

Kartta