« Takaisin tapahtumalistaukseen

Tapahtuman tiedot

Tapahtuman päivä ja aika
31.10.2018
13:00
Tapahtumapaikka
Kangasala-talon galleria
Kuohunharjuntie 6, 36200 Kangasala + Google Map
Verkkosivu
kangasala-talo.fi/tapahtumat/taiteilijatapaaminen-timo-vuorikoski/69
Tapahtuman tyyppi
, ,
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Taiteilijatapaaminen: Timo Vuorikoski

Tamperelaisen taidemaalarin Timo Vuorikosken näyttely Stazione di Venezia – Venetsiasta junalla Venetsiaan esittelee Kangasala-talon galleriassa esittelee uusia, vuonna 2018 valmistuneita matka-aiheisia öljyvärimaalauksia.

Taiteilija kertoo näyttelystään ja teoksistaan taiteilijatapaamisessa ke 31.10. klo 13. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, tervetuloa!

Vuorikosken ”Stazione di Venezia” -maalaukset ovat saaneet aiheensa piirustuksista ja maalauksista, joita taiteilija on tehnyt matkoillaan Italiassa ja muualla Euroopassa. Teokset kiinnittyvät vuoteen 2006, jolloin taiteilija alkoi viettää talvensa Venetsiassa. Venetsian rautatieasemasta, Santa Luciasta, muodostui hänelle keskeinen paikka.

Matkojeni kulminaatiopisteinä ovat yhä uudelleen olleet rautatieasemat ja niillä odottelu, emotionaalisesti vahvat tunnelmat. Pakoretket ja vapauden kaipuu, Timo Vuorikoski kertoo.

Näyttelyn teoksissa ei kuitenkaan ole kyse ainoastaan matkakertomuksista. Niihin sisältyy suuri määrä tietoista taidehistoriallista ja taideteoreettista pohdintaa siitä, mitä maalaus on, ja nimenomaan siitä, mitä moderni maalaus on.

Timo Vuorikoski: Stazione di Venezia – Venetsiasta junalla Venetsiaan
Kangasala-talon gallerissa 10.10. – 4.11.2018

Lue lisää näyttelystä

Kartta