« Takaisin tapahtumalistaukseen

Tapahtuman tiedot

Tapahtuman päivä ja aika
15.9.2018
13:00
Tapahtumapaikka
Kangasala-talon galleria
Kuohunharjuntie 6, 36200 Kangasala + Google Map
Verkkosivu
kangasala-talo.fi/tapahtumat/taiteilijatapaaminen-terhi-asumaniemi/69
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Taiteilijatapaaminen: Terhi Asumaniemi

Valokuvataiteilija Terhi Asumaniemen On the Edge of Another World -näyttely on esillä Kangasala-talon galleriassa 12.9.–7.10.2018.

Tervetuloa taiteilijatapaamiseen la 15.9. klo 13. Vapaa pääsy.

On the Edge of Another World -näyttelyn teoksissa Terhi Asumaniemi kuvaa suoluonnossa tapahtunutta ympäristön muutosta. Avoin suomaisema on aikoinaan ollut yhtä merkittävä maisemaelementti Suomen luonnossa kuin järvetkin. Teosten erilaiset maisemat haastavat katsojan pohtimaan maisemakäsityksiä ja -arvoja. Ympäristön muutoksesta tulee omakohtaisempi ja teokset muuntuvat erilaisiksi mielentiloiksi ja tajunnan maisemiksi.

Näyttelyn teoksissa maisemaa katsotaan luonnon läpi: valokuvat ovat uniikkeja vedoksia pohjustettuna puulle ja pinnan syyt kuultavat kaiken sen alta, mitä kamera on valottanut ja rajannut. Asumaniemi on työstänyt On the Edge of Another World -sarjaa vuodesta 2010 alkaen.

Terhi Asumaniemi (s. 1972) asuu ja työskentelee Tampereella. Hän opiskeli Hollannissa, jossa sijaitsevasta Willem de Kooning Academysta (BA) hän valmistui vuonna 1998. Vuonna 2012 hän valmistui taiteen maisteriksi Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta. Asumaniemen valokuvasarjojen kantava teemana on ympäristön muutosten kuvaaminen. Teoksissaan hän tarkastelee luonnon ja kulttuurin välisiä suhteita.

Asumaniemen valokuvia on viime vuosina ollut esillä yhteisnäyttelyissä niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Asumanieni on Tampereen Taiteilijaseuran ja Valokuvataiteilijoiden liiton jäsen. Parhaillaan hän työskentelee myös Valokuvakeskus Nykyaika ry:n toiminnanjohtajana.

Kartta