« Takaisin tapahtumalistaukseen

Tapahtuman tiedot

Tapahtuman päivä ja aika
16.9.2019 4.10.2019
Tapahtumapaikka
Kangasalan pääkirjasto
Keskusaukio 2, 36200 Kangasala + Google Map
Tapahtuman tyyppi
, ,
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Taidetila Terra: Juha Allan Ekholm: BOTANICAL GARDEN

TAIDETILA TERRAssa  avataan syyskuussa 2019 yleisölle valokuvataiteilija Juha Allan Ekholmin näyttely-installaatio BOTANICAL GARDEN eli suomeksi KASVITIETEELLINEN PUUTARHA.

Juha Allan Ekholmin  kasvivalokuvissa kasvit ovat muovisia koristekasveja, jotka on löydetty julkisista tiloista. Muoviset kasvit ovat ilmentävät tämän näyttelyn tekijälle elämän imitaatiota, epäonnistumaan tuomittua yritystä löytää sielu ympärille rakennetusta sisustushelvetistä. Näyttelyssä lattiatilaan sijoittuva esine-installaatio nivoutuu saumattomaksi osaksi seinälle ripustettavia teoksia.

Valokuvataiteilija on kuvannut muovikukkia osana laajempaa työskentelyä vuodesta 2012. BOTANICAL GARDEN – sarjan teoksia on nähty yksittäisinä kuvina taiteilijan tuotantoa esittelevissä näyttelyissä, mutta Terrassa nähtävä teos on ensimmäinen pelkästään tätä teemaa käsittelevä kokonaisuus, joka muuntui prosessin aikana installaatioksi.

Kasvien aluspaperina teoksessa on käytetty vanhoja Aamulehtiä. Samalla myös parhaillaan käynnissä olevaan muovikeskusteluun osallistuva näyttelykokonaisuus nähdään myöhemmin eri versiona Pirkkalan Galleria 2:ssa.

Taiteilija on omistanut näyttely-installaation kasvitieteen isälle, Aristoteleen oppilaalle ja samalla Aleksanteri Suuren opiskelutoverille Theofrastokselle (371-286 eaa.)

Näyttelyyn voi tutustua pääkirjaston aukioloaikoina ma–pe klo 9–19, la klo 9–15.

Kartta