« Takaisin tapahtumalistaukseen

Tapahtuman tiedot

Tapahtuman päivä ja aika
7.5.2022
10:00 - 13:00
Tapahtumapaikka
Kangasala-talo
Kuohunharjuntie 6, 36200 Kangasala + Google Map
Verkkosivu
https://kimmopyykkotaidemuseo.fi/nayttelyt/sorin-sirkus-ohjaa-koko-perheen-sirkustemppujen-hauskaan-maailmaan/
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Sorin Sirkus ohjaa koko perheen sirkustemppujen hauskaan maailmaan

Sorin Sirkus valtaa Kimmo Pyykkö -taidemuseon ja Kangasala-talon lauantaina 7.toukokuuta. Sorin Sirkuksen sirkusohjaajat kertovat nuorisosirkustoiminnasta ja yhdessä sirkustaiteen perusopetuksen laajan oppimäärän oppilaiden kanssa vetävät erilaisia työpajoja, joissa niin lapset kuin aikuisetkin pääsevät kokeilemaan erilaisia sirkuslajeja ja -temppuja. Aamupäivän aikana nähdään myös nuorten pieniä esityksiä. Kelin salliessa sirkustoimintaa on myös ulkona.

Sorin Sirkus on Tampereella toimiva sirkustaiteen keskus. Se perustettiin vuonna 1985 kehittämään, ylläpitämään ja esittämään nuorten sirkustaidetta. Vuodesta 1993 Sorin Sirkus on antanut sirkustaiteen perusopetusta.

Sirkuksessa käy viikoittain yli 500 oppilasta ja sirkusopetus ulottuu aina vauvoista sirkuslukiolaisiin sekä erityisryhmiin, aikuiskursseihin ja työhyvinvointipajoihin. Sorin Sirkuksen esiintyvät-ryhmän nuoret taiteilijat esiintyvät suositussa joulushow’ssa, joka kerää vuosittain yli 10 000 henkeä oman maneesin katsomoon.  Sorin Sirkus on myös kansainvälisen Caravan-sirkusverkoston perustajajäsen ja tekee aktiivista yhteistyötä Tampereen yliopiston kanssa.

Sorin Sirkus järjestää kesäkuussa monipuolisia sirkusleirejä lapsille, sirkuslajileirejä nuorille ja aikuisille sekä mukavaan ja aktiiviseen yhdessäoloon tähtääviä perheleirejä. Taiteen perusopetukseen kannustetaan hakeutumaan leiritoiminnan kautta. Harrastuksen keskeyttäminen on vähäistä, kun lapsi tai nuori tietää, millaisesta toiminnasta on kyse.

Kartta