« Takaisin tapahtumalistaukseen

Tapahtuman tiedot

Tapahtuman päivä ja aika
10.11.2022
17:30 - 19:00
Tapahtumapaikka
Kimmo Pyykkö -taidemuseo
Kuohunharjuntie 6, 36200 Kangasala + Google Map
Verkkosivu
https://kimmopyykkotaidemuseo.fi/nayttelyt/piirustusillat-kimmo-pyykko-taidemuseossa-2/
Tapahtuman tyyppi
,
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Piirustusillat Kimmo Pyykkö -taidemuseossa

Kimmo Pyykkö -taidemuseossa on tarjolla syksyllä neljä eri teemaista Piirustusiltaa torstaina 3.11., 10.11., 24.11. ja 1.12. klo 17.30—19. Piirustusilloissa inspiroidutaan Kimmo Kaivannon taiteesta, sormien ja käsien teemasta, sekä luonnon ja rauhan aihepiireistä kuvataiteilija Tiina Lammisen johdolla. Tamperelainen kuvataiteilija Tiina Lamminen on ollut myös mukana kirjoittamassa Kimmo Kaivanto -kirjaa, joka julkaistiin näyttelyn avautumisen yhteydessä. Piirustusillat sopivat sekä aloitteleville, että piirustusta jo harrastaville aikuisille ja nuorille.

Illoissa tutustutaan erilaisiin tekniikoihin ja piirtimiin, kuten lyijykynä, hiili ja liidut. Osallistuminen on maksutonta ja kaikki materiaalit saat myös Kimmo Pyykkö -taidemuseosta maksutta. Voit osallistua Piirustusiltojen jokaiselle neljälle kerralle tai käydä vaikka vain kerran kokeilemassa miltä piirtäminen tuntuu. Minkäänlaisia taitoja ennakkoon ei vaadita, pelkkä innostus piirtämiseen riittää!

Osallistujat pääsevät myös maksutta taidemuseoon Piirustusiltojen yhteydessä. Ensimmäisellä kerralla tutustutaankin yhdessä Kimmo Kaivanto – Politiikka ja poesia -näyttelyyn piirtämisen näkökulmasta. Kierroksen jälkeen aloitetaan piirustuksen harjoittelu havaintopiirtämisellä. Näyttelyn ensimmäisessä kerroksessa on Kaivannon itse kokoamia luonnospaneeleja, joista voi myös ammentaa inspiraatiota piirtämiseen ja piirrosten luonnosteluun.

Muilla kerroilla harjoitellaan piirtämistä paperille sinua itseäsi kiinnostavilla piirtovälineillä, kuten hiilellä, lyijykynällä, liiduilla tai vaikkapa kuulakärkikynällä. Iltojen tarkemmat teemat tarkentuvat lähempänä, tiedotamme niistä verkkosivuillamme.

Kuvataiteilija Tiina Lamminen odottaa innoissaan Piirustusiltoja ja rohkaisee jokaista mukaan kokeilemaan miltä piirtäminen tuntuu.

— Piirustuskokeiluissaan voi halutessaan ilmaista myös erilaisia aiheita vapaasti ja rohkeasti. Kaivannolle tärkeät aiheet nousivat luonnon ja rauhan aihepiireistä. Hänen ilmaisunsa saattoi olla abstraktia tai julisteenomaisesti selkeytettyä, Lamminen kuvailee.

Lämpimästi tervetuloa mukaan maksuttomiin Piirustusiltoihin Kimmo Pyykkö -taidemuseoon!

Paikka: Kimmo Pyykkö -taidemuseo (kokoonnutaan alkuun klo 17.30 Kangasala-talon aulassa, josta jatketaan yhdessä taidemuseon puolelle)

Päivä: torstaina 3.11., 10.11., 24.11. ja 1.12.

Aika: klo 17.30–19

Ilmoittautuminen: ei ennakkoilmoittautumista

Pääsylippu: maksuton, vapaa pääsy!

Taidemuseolla on esillä 1. ja 2. kerroksissa Kimmo Kaivanto – Politiikka ja poesia -näyttely 8.1.2023 saakka, ja 3. kerroksessa pysyvä näyttely Kimmo Pyykkö: Pitkän matkan ateljee.

Lisätietoja Piirustusillasta ja muista maksuttomista tapahtumista löytyy Kimmo Pyykkö -taidemuseon verkkosivuilla www.kimmopyykkotaidemuseo.fi.

Kartta