« Takaisin tapahtumalistaukseen

Tapahtuman tiedot

Tapahtuman päivä ja aika
4.4.2019
19:00
Tapahtumapaikka
Kangasala-talo
+ Google Map
Tapahtuman tyyppi
,
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Metsä − elokuvakonsertti

Metsä on elokuvakonsertti, jossa seitsemän muusikkoa ja luontoelokuva kertovat samaa tarinaa. Sen ovat inspiroineet pohjoisen suunnattomat, monin paikoin koskemattomat metsät, jotka elävät dramaattisten vuodenaikojen vaihteluissa. Metsän musiikki hengittää kansallisromantiikan hengessä yhdistäen jousikvartetin pehmeyden kirpeämpiin suomalaisten perinnesoitinten sävyihin.
Metsä vie katsojansa tiettömien taipaleiden taakse. Kuva ja musiikki herkistävät yhdessä elämän ihmeen äärelle. Pohjoisen vuoden kierron ja ihmiselämän yhtäläisyys avautuu selittämättä, kun heräävä kevät puhaltaa elämän elottomaan. Viattoman lapsuuden ja vitaalisen nuoruuden kautta lähdetään matkalle kohti syksyä, joka pakottaa luopumaan kaikesta siitä, mitä kukin on saanut aikaan.
Säveltäjä Lasse Heikkilän laajan tuotannon tunnetuimpia teoksia ovat Suomalainen messu (The Story Of Finland) and Simon Kyreneläinen -musikaali (Simon of Cyrene). Heikkilän lauluja on käännetty yli 90 kielelle.
Videokuvaaja Veikko Ruohotie on ansioitunut eri puolilla maailmaa kuvattujen luontodokumenttien ja multivisioesitysten kuvaajana. Heikkilä ja Ruohotie ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 1988.
Metsän valmistuminen ideasta ensiesitykseen kesti kolme vuotta. Veikko Ruohotie on ajanut kameroineen tuhansia kilometrejä vangitakseen revontulet ja muut luonnonilmiöt eri vuodenaikoina.
Musiikki ja kuvakuvakerronta ovat rakentuneet interaktiivisesti taiteilijoiden inspiroituessa toistensa tuotoksista. Seitsemän muusikon versio valmistui 2016. Esityksiä on takana tusinan verran eri puolilla Suomea. Metsä on lähdössä Japanin kiertueelle joulukuussa 2019.
Kangasalan konsertissa esiintyvät perinnesoittimia soittavan säveltäjän lisäksi harmonikkataiteilija Timo Hautamäki, kitaristi Saila Ruotsala ja jousikvartetti.
Konsertin kesto on noin 50 minuuttia, ja siinä ei ole väliaikaa.
Tuotanto: Kangasala-talo ja Lasse Heikkilän tuotantoryhmä

LIPUT
Kangasala-talolta 24/22/21/12 €
Lippu.fi 26,50/24,50/13,50 € + toimitusmaksut (alk. 1 € www.lippu.fi)

Sisältäen sisäänpääsyn Kimmo Pyykkö -taidemuseoon:
Kangasala-talolta 30/26 €
Lippu.fi 33,50/28,50 € + toimitusmaksut (alk. 1 € www.lippu.fi)

Ryhmävaraukset: myyntipalvelu (at) kangasala-talo.fi, p. 0400 304 530

Naulakkopalvelumaksu 2 €

DINNERIT

Kangasala-talon tilausravintola Armas Galleria&Keittiö palvelee. A-oikeudet.

Herkulliset lähiruokadinnerit saatavilla yli 10 hengen ryhmille ennen tai jälkeen konsertin ennakkovarauksesta.

Ravintolan varaukset
armas (at) galleriakeittio.fi
p. 050 344 4814

Kartta