« Takaisin tapahtumalistaukseen

Tapahtuman tiedot

Tapahtuman päivä ja aika
28.1.2023 21.5.2023
Tapahtumapaikka
Kimmo Pyykkö -taidemuseo
Kuohunharjuntie 6, 36200 Kangasala + Google Map
Verkkosivu
https://kimmopyykkotaidemuseo.fi/nayttelyt/merja-palin-nina-ruokonen-helena-vaari-metsatoita/
Tapahtuman tyyppi
, ,
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Merja Palin, Nina Ruokonen, Helena Vaari: Metsätöitä

Metsätöitä -näyttely on kolmen muotoilijan, Merja Palinin, Nina Ruokosen ja Helena Vaarin yhteinen matka suomalaiseen metsään. Näyttelyn teokset tarkastelevat yhteyttämme luontoon ja sen merkitystä taiteellisen työskentelyn lähtökohtana.

Kipinä näyttelyn syntyyn on ollut suru ja huoli metsien tuhoutumisesta ja luonnon monimuotoisuuden katoamisesta. Kun havahdumme oman elämämme riippuvuuteen meitä ympäröivästä maailmasta, vastuu, kiitollisuus ja tarve aktiiviseen huolenpitoon planeettaamme kohtaan kasvaa. Metsät ja koko maapallon monilajinen elonkirjo ovat elämämme perusta. Olemme kietoutuneita yhteen. Suomen vanhoista luonnontilaisista metsistä on jäljellä enää muutama prosentti, ja lähes 80 % metsiemme luontotyypeistä on arvioitu uhanalaisiksi. Näyttelyn missio on olla mukana puolustamassa viimeisiä vanhoja metsiämme. Näyttely rohkaisee positiiviseen aktivismiin – yhdessä toimimalla ylläpidämme elämää rakentavaa toivoa, ja hyviä asioita tapahtuu.

Metsätöitä -näyttelyssä on esillä taideteollisen suunnittelijan Merja Palinin (s.1967) tekstiili- ja pintasuunnittelua, tekstiilitaiteilija ja kuvataidekasvattaja Nina Ruokosen (s. 1974) video- ja valokuvateoksia, taidekasvatuksellisia installaatioita sekä tekstiilitaiteilija ja käsityömestari Helena Vaarin (s. 1963) kirkko- ja taidetekstiilejä. Näyttelyssä on myös äänitaiteilija Kirsi Ihalaisen (s. 1982) äänitaideteoksia ja Kelosound-äänidesigntuotteita. Lisäksi esillä on videotuottaja Tuomas Ikosen Metsään-esittelyvideo näyttelyn muotoilijoista.

Metsätöitä -näyttely on esillä taidemuseon 1. ja 2. kerroksessa 28.1.2023 – 21.5.2023

Kartta