« Takaisin tapahtumalistaukseen

Tapahtuman tiedot

Tapahtuman päivä ja aika
2.6.2022
18:00 - 19:00
Tapahtumapaikka
Kangasala-talo
+ Google Map
Verkkosivu
www.pmo.fi/tapahtumakalenteri
Tapahtuman tyyppi
, ,
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Lukuvuoden päätöskonsertti

Pirkanmaan musiikkiopiston lukuvuoden päätöskonsertit järjestetään torstaina 2.6.2022 klo 18 ja 19.30 Kangasala-talolla. Ensimmäisen konsertin lopuksi jaetaan sekä perusopintojen todistukset että syventävien opintojen päättötodistukset ja niihin liittyvät stipendit.

Konsertissa esiintyvät Nuorisokuoro Sympaatti ja Pirkanmaan Sinfoniajouset lyömäsoittajilla täydennettynä. Ohjelmassa on Karl Jenkinsin klassikkoteos Adiemus, joka yhdistää kiehtovalla tavalla klassista ja etnomusiikkia.

Konsertissa kuullaan myös PMO50-juhlavuoden kantaesitys Paavo Korpijaakon Onnex on, johon sanoituksen on tehnyt Heikki Salo. Teos on sävelletty kuorolle ja jousiorkesterille ja se sisältyy Pirkanmaan musiikkiopiston 50-vuotisjuhlavuoden tilausteoksiin, joita on kantaesitetty sekä juhlavuonna 2020 että sen jälkeen eri tilaisuuksissa. Svengaava Onnex on -teos on inspiroitunut yhteismusisoinnin riemusta ja PMO:n innostavasta yhteishengestä.

Konsertissa juhlistetaan myös Nuorisokuoro Sympaatin 40-vuotista taivalta. Juhlavuosi 2021 jäi tyystin koronapandemian jalkoihin. Emmi Kleemolan luotsaama Sympaatti on vuosien varrella menestynyt monissa yhteyksissä niin Pirkanmaalla kuin muualla kotimaassa ja kansainvälisissä kuorotapahtumissa. Pirkanmaan Sinfoniajouset on PMO:n edistyneimpien jousisoittajien orkesteri, jota johtaa Tiina Kaukinen. Kuoron ja Sinfoniajousten mukana musisoi Ari Isotalon valmentama lyömäsoitinryhmä. Kuluva vuosi on Suomen musiikkioppilaitoksissa lyömäsoitinten teemavuosi, jonka tavoitteena on tuoda esille lyömäsoitinten monipuolista kirjoa ja edistää soitinryhmän pedagogiikkaa koko valtakunnan alueella.

Lukuvuoden päätöskonsertteihin on vapaa pääsy.

Kartta