« Takaisin tapahtumalistaukseen

Tapahtuman tiedot

Tapahtuman päivä ja aika
4.8.2023
22:30 - 23:45
Tapahtumapaikka
Huutijärven uimaranta
Myllytie 4, Kangasala + Google Map
Hinta
Vapaa pääsy
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Lepakkoretki Huutijärven ja Vääksynojan alueella

Kangasalan ympäristönsuojelu ja Ekokumppanit Oy järjestävät iltaöisen lepakkoretken Huutijärven ja Vääksynojan alueelle perjantaina 4. elokuuta 2023. Retki tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden liikkua luonnossa ja oppia lisää lepakoiden elintavoista asiantuntevan oppaan johdolla.

Elokuun illat ovat ihanteellisia aikoja lepakoiden tarkkailuun, ja retki lähtee liikkeelle klo 22.30 Huutijärven uimarannalta, osoitteesta Myllytie 4, Kangasala. Oppaana toimii kokenut luontoasiantuntija ja biologi Pekka Rintamäki, joka kertoo lepakoiden elintavoista ja tutkimisesta.

Osallistujat pääsevät myös käyttämään detektoria eli laitetta, joka vastaanottaa lepakoiden kaikuluotausäänet ja muuntaa ne ihmiskorville kuultaviksi.

Lepakkoretki sopii erityisesti yöaktiivisille luonnonystäville, jotka nauttivat kesäyön ainutlaatuisesta tunnelmasta. Retki päättyy noin klo 24:00.

Koska yöllä saattaa olla viileää ja hyttysiä voi esiintyä, osallistujien on hyvä varautua lämpimällä vaatetuksella ja omilla eväillä. Retki on säänvarainen: sateen sattuessa retkeä ei järjestetä, koska lepakot eivät liiku sateella.

Tervetuloa mukaan Huutijärven ja Vääksynojan lepakkoretkelle! Tule oppimaan ja nauttimaan ainutlaatuisesta luontokokemuksesta yhdessä asiantuntevan oppaan kanssa.

Vapaa pääsy, ei ennakkoilmoittautumista.

Kartta