« Takaisin tapahtumalistaukseen

Tapahtuman tiedot

Tapahtuman päivä ja aika
28.8.2022
16:00 - 18:00
Tapahtumapaikka
Juhlatalo Kontula
Pakkalantie 311, 36430 Kangasala + Google Map
Hinta
Vapaa
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kulttuuritempaus: Meidän kylä

Lämpimästi tervetuloa kangasalalaiset ja muut vierailijat Tarinateatteri Voxin tarinateatteriesitykseen ”Meidän kylä” Kangasalan Juhlatalo Kontulaan.

Tarinateatteri Vox kutsuu matalan kynnyksen tarinateatteriesityksen kautta kokoontumaan yhteisten juurien ja tarinoiden äärelle tässä ja nyt. Esityksessä kuullaan ja näyttämöllistetään paikallisten omia tarinoita ja ajatuksia, tuodaan esille kunkin paikan historiaa, ihmisiä, erityispiirteitä ja tulevaisuuden näkymiä. Millaista on asua juuri täällä, juuri nyt? Millaisia sattumuksia on vuosien varrella tapahtunut? Mitä yhteisöllisyys täällä merkitsee? Millainen on yhteinen kesäpäivämme Kangasalla 28.8.2022?

Tarinateatteri on spontaania, yhteisöllistä ja soveltavaa improvisaatioteatteria, jossa esiintyjäryhmä eli ohjaaja, neljä näyttelijää sekä muusikko tuovat yleisön kertomia tositarinoita näyttämölle eri tarinateatteritekniikoiden avulla. Ohjaaja auttaa yleisöä kertomaan kokemuksia, ajatuksia ja tuntemuksia haastattelemalla. Katsojan kertoma tarina ns. esitetään takaisin (englanniksi playback) ilman arvottamista, neuvoja tai kritiikkiä, kertojaa ja tarinan ydintä kunnioittaen. Tällainen kokemus voi olla iloa ja inspiraatiota tuottava, puhdistava ja voimaannuttava, tai tarjota lohtua ja perspektiiviä vaikeaankin tilanteeseen, aina kulloisenkin tarinan mukaan.

Tämän Kulttuuritempauksen on mahdollistanut Kangasalan kulttuuripalvelut sekä Operaatio Pirkanmaa.

 

Lisää Tarinateatteri Voxista: https://www.tarinateatterivox.fi/

 

Kartta