« Takaisin tapahtumalistaukseen

Tapahtuman tiedot

Tapahtuman päivä ja aika
21.3.2024
18:00 - 19:00
Tapahtumapaikka
Kuhmalahden kirjasto
Rautajärventie 26, 36840 Pohja + Google Map
Tapahtuman tyyppi
,
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kirjailijavieras Päivi Mattila Kuhmalahden kirjastossa

Suo, luonnossa kulkijan inhokki vai suosikki? Moni mieltää suot paikoiksi, joita kannattaa välttää. Jos näin toimii, menettää paljon. Suomen pinta-alasta lähes kolmannes on suota, joten ne ovat yhtä keskeinen osa maisemaa kuin järvet ja metsät. Mutta mistä löytyvät Suomen komeimmat luonnontilaiset suot, ja kuinka avosoilla pääsee kulkemaan, mikäli pitkospuureittiä ei ole? Mitä suolla voi kokea eri vuodenaikoina, ja mitä varusteita kannattaa ottaa mukaan?

Suot ovat Suomen villeintä luontoa, ja ne tarjoavat hienoja retkielämyksiä vuoden ympäri. Maamme suoluonto on myös häkellyttävän monimuotoinen. Pohjois-Pirkanmaalla sijaitseva Siikaneva on eräs Etelä-Suomen suurimmista keidassoista, Lapin aapasuot ovat huikaisevan avaria ja Ylä-Lapissa voi kohdata ikiroutaisia palsasoita. Mitä soilla liikkumisesta on hyvä tietää? Tarvitseeko soita pelätä?

Kuhmalahtelaistaustainen tietokirjailija ja toimittaja Päivi Mattila on kirjoittanut yhteistyössä luontovalokuvaaja Teemu Saloriutan kanssa viime vuonna ilmestyneen tietokirjan Retki suolle: Vinkit ja kohteet luontoon lähtijälle.
Tilaisuudessa Mattila esittelee suomatkakohteita sekä jakaa neuvojaan soilla liikkumiseen. Tapahtumaa kuvittaa Teemun upeat luontokuvat.

Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Tervetuloa!

Kartta