« Takaisin tapahtumalistaukseen

Tapahtuman tiedot

Tapahtuman päivä ja aika
8.7.2024
14:00 - 15:00
Tapahtumapaikka
Kangasalan tori
Kuohuharjuntie 6, 36200 Kangasala + Google Map
Verkkosivu
kangasala.fi/kulttuuriviikko
Tapahtuman tyyppi
, ,
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kangasalan kulttuuriviikon avajaiset

Kangasalan kulttuuriviikon avajaiset järjestetään Kangasalan torilla maanantaina 8.7. klo 14. Avajaispuheen pitää hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja, valtuutettu Pekka Lahti ja musiikista vastaavat kansanmusiikkia soittavat Kangasalan Pikkupelimannit ja jazztrio Hot Heros.

Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Kolme miestä seisoo sinertävää seinää vasten aurinkolasit päässä ja kädet taskussa.
Kuvaaja Teemo Into

Hot Heros on kolmen lahjakkaan suomalaismuusikon muodostama jazztrio: saksofonisti Sami Sippola, kontrabasisti Ville Rauhala ja rumpali Janne Tuomi. Pohjoisesta luonnosta inspiraationsa saava trio yhdistää free jazzin primitiivisen voiman ja pohjoismaisen jazzin melodisen kauneuden.Trio perustettiin vuonna 2014 New Yorkin konserttimatkan aikana. Se sai nimensä vanhasta, vanhentuneesta kyltistä, joka mainosti Hot Heros voileipiä; ylitäytettyjä paahtoleipiä joita myytiin Brooklynissa.

Hot Heros on julkaissut seitsemän albumia, “Fill Up With Old Time Salvation” (2015), “Folkjazz From Finland” (2018), “Days After The Rodeo” (2019), “Vodjanoi” (2020) yhdessä jazzpianisti Iro Haarlan kanssa, “Nuotiosavua” (2021) laulaja/lauluntekijä Janne Laurilan kanssa sekä albumit “Tässä ja nyt” (2019) sekä “Katajainen” (2022) rap-artisti Hannibal Starkin kanssa. Yhtye jatkaa ahkeraa keikka- ja levytystahtiaan: uusin trioalbumi “Kammin Jaarett”i julkaistaan 15.8. Puro Recordsin toimesta ja Ylen jazzradiossa kuullaan syksyllä 2024 studiolive joka äänitettiin kitaristi Jukka Orman kanssa legendaarisessa Finnvoxin studiossa aiemmin tänä vuonna.

Tänä vuonna 45 vuotta täyttävä Kangasalan Pikkupelimannit on toiminut vuodesta 1979, ja on tuttu näky Kangasalan kulttuurikentällä. Vuosien aikana on yhtyeessä soittanut yli viisisataa pienempää ja isompaa pelimannia. Soittajien ikähaarukka on eskarilaisista aikuisiin ja soittimina muun muassa viulut, alttoviulut sellot, harmooni, haitari, klarinetti, kontrabasso ja kitara. Pikkupelimannit harjoittelevat talvikauden useassa eri ryhmässä Valkeakoski-opiston ja Pirkanmaan musiikkiopiston alaisuudessa Leenamaija Raukolan ja Olli Sippolan ohjauksessa, ja näin kesäisin koko porukka kerääntyy leireilemään ja keikkailemaan yhdessä. Kangasalan Pikkupelimannit soittavat ja laulavat pääasiassa perinteistä suomalaista kansanmusiikkia ulkomaistakin kansanmusiikkia unohtamatta. Ohjelmistossa on aina ollut myös yhtyeen jäsenten omia sävellyksiä, ja erityisesti mukana on aina jotain musiikkia Kangasalta ja Pirkanmaalta.

 

Kartta