« Takaisin tapahtumalistaukseen

Tapahtuman tiedot

Tapahtuman päivä ja aika
23.3.2023
14:00
Tapahtumapaikka
Kangasala-talo
Kuohunharjuntie 6, 36200 Kangasala + Google Map
Verkkosivu
https://k-kino.fi/fi_FI/metsan-tarina
Tapahtuman tyyppi
, ,
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

K-Kino: Metsän tarina

Metsän tarina on koko perheen elokuva ainutlaatuisesta suomalaisesta metsästä, sen värikkäästä ja monimuotoisesta elämästä. Elokuvan pääosissa ovat metsän lukuisat asukkaat: karhut ja hirvet, käärmeet ja pöllöt, muurahaiset, sammakot ja liito-oravat, muinaiset sielulinnut kuten kuukkeli, palokärki ja monet, monet muut. Keskeisessä roolissa ovat myös satojen vuosien ikäiset puut. Yhä edelleen aarniometsä on vaikuttava elämys ja antaa meille syyn kunnioittaa metsäluontoa kuten entisaikojen aikalaiset tekivät.

Metsässä nuotion ääressä on aina kerrottu ja kuunneltu tarinoita. Ajasta, jolloin suomalaiset palvoivat suuria metsän jumalia hiidellä ja uskoivat maahisiin, menninkäisiin ja muihin metsänhaltijoihin. Myös metsän eläimiä kunnioitettiin, niillä uskottiin olevan inhimillisiä ominaisuuksia ja niistä kerrottiin lukemattomia satuja ja tarinoita.

Metsän tarina on elokuva, jossa koet metsän taikaa ja neljä vuodenaikaa. Se saa sinut kaipaamaan retkelle, tutkimusmatkalle, näkemään ja kuulemaan suomalaisen metsän ihmeellistä elämää.

MRP Matila Röhr Productionsin toimeksiannosta luontokuvaaja Hannu Siitonen Parikkalasta ja luontokuvaaja Mikko Pöllänen Simpeleeltä aloittivat yhteistyön, jonka tuloksena syntyi tämä hieno dokumenttielokuva. Siitonen ja Pöllänen käyttivät aikaa elokuvan tekoon yli neljä vuotta ja kuvasivat materiaalia, josta syntyi esileikattua elokuvaa yli 20 tuntia. Tästä valtavasta kuvamäärästä leikkaaja Kim Saarniluoto hioi yli puolitoista vuotta kestäneen työrupeaman jälkeen elokuvan lopulliseksi kestoksi noin 75 minuuttia.

Elokuvan on käsikirjoittanut Ville Suhonen, joka muistetaan myös Poika ja Ilves -menestyselokuvan käsikirjoituksesta. Elokuvan ohjauksesta vastaavat Ville Suhonen ja Kim Saarniluoto.

Metsän tarina on jo kolmas Hannu Siitosen ja Mikko Pölläsen dokumenttielokuva, se on suurin ja vaikuttavin elokuva, jonka he ovat yhdessä kuvanneet eli elokuvaa voisi sanoa jopa heidän elämäntyökseen.

Elokuvan tuottaja Marko Röhr on ylpeä Metsän tarinan työryhmästä, jonka luova työ ja voimien yhdistäminen MRP Matila Röhr Productionsin kanssa tuo suuren yleisön nähtäväksi ainutlaatuisen dokumenttielokuvan suomalaisesta metsästä, jossa luontokuvaajien sankaruus tulee hienosti esille. Dokumentteja ei katsota vain tiedon vuoksi, ne suunnitellaan kokonaisvaltaisiksi elämyksiksi, jollainen Metsän tarina on.

Kesto: 1 t 15 min
Ikäraja: S

Liput: 8 €

Ennakkoliput verkkokaupasta www.k-kino.fi tai Kangasala-talon lipunmyynnistä.

Liput ovelta 30 min ennen näytöstä.

Kartta