« Takaisin tapahtumalistaukseen

Tapahtuman tiedot

Tapahtuman päivä ja aika
25.9.2019
19:00
Tapahtumapaikka
Kangasala-talo
+ Google Map
Verkkosivu
https://kangasala-talo.fi/tapahtumat/hot-heros/
Tapahtuman tyyppi
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Hot Heros

Energistä freejazzia monipuolisen trion soittamana!

Sanaleikki, tavallaan. Siitä on kyse Hot Herosin nimessä. Improvisoiva tamperelainen kolmikko törmäsi keikkamatkalla Brooklynissa kauhtuneeseen kylttiin, jossa mainostettiin alueelle tyypillistä lounasta ja välipalaa. Amerikkalaistunut tulkinta lämpimistä italialaisista voileivistä oli vain yhden e-kirjaimen päässä ”kuumista sankareista”, ja sopivan tarttuva sekä hauska. Tuore trio oli saanut vähän varkain nimen, joka tarttuu kerrasta mieleen.

Vuonna 2015 alkunsa saaneen Hot Herosin muodostavat saksofonisti Sami Sippola, basisti Ville Rauhala ja rumpali Janne Tuomi, jotka olivat jo pitkään nousseet samoille lavoille ja astuneet yhdessä studioihin jo vuosikaudet, esiintyneet jazzklubeilla Yhdysvalloista Vanhan mantereen kautta Venäjälle ja säestäneet Janne Laurilan, Pauli Hanhiniemen sekä Hannibalin kaltaisia lauluntekijöitä sekä räppäreitä. Sippola ja Rauhala tunnetaan Black Motorin perustajajäseninä ja Rauhala jatkaa yhtyeen riveissä edelleen.

Hot Herosin debyyttilevy Fill Up with Old Time Salvation ilmestyi vuonna 2016. Kriitikoiden vastaanotto oli hyvä, ja keikkoja soitettiin Bulgariaa sekä Venäjää myöten.

Toisella albumilla Folkjazz from Finland (2018) Sippolalle, Rauhalalle ja Tuomelle ominainen, eurooppalaisen freejazzin perinteestä kumpuava ilmaisu soljuu vuolaasti kansanmusiikin omaisten teemojen virrassa. Soiton orgaaninen ilme heijastaa hienovaraisesti sekä suurelta osin luonnon keskellä syntyneiden sävelmien luonnetta että bändin jäsenten yhteisiä ja erillisiä kollaboraatioita Peter Brötzmannin, John Zornin, Juhani Aaltosen, Paal Nilssen-Loven, Barry Guyn, Iro Haarlan, Raoul Björkenheimin ja muiden improvisaation jättien rinnalla.

Folkjazz from Finlandin inspiraatio ja soundi tulee yhtä lailla Sippolan Yhdysvaltoihin siirtolaisina lähteneiden sukulaisten kohtalon pohdinnasta kuin Rauhalalle unessa ilmestyneen tietäjänaisen hahmostakin. Monitahoisen, sielukkaan ja jäntevän levyn henkiset esi-isät on helppo paikantaa. Edward Vesala ja Sakari Kukko ovat saaneet Hot Herosista perinteilleen rohkeasti ja luontevasti nykyhetkeen päivitetyn jatkeen.

Konsertissa ei ole väliaikaa.

Tuotanto: Kangasala-talo

Liput

Naulakkopalvelumaksu 2 €

Liput Kangasala-talolta
Peruslippu 18 €
Eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, varusmiehet 15 €

Liput Lippu.fi
Peruslippu 20,50 €
Eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, varusmiehet 17,50 €

+ toim. maksu

Ryhmäliput

Vähintään 10 hengelle 15 €

Ryhmäliput Kangasala-talon myyntipalvelusta p. 0400 304 530, myyntipalvelu@kangasala-talo.fi

Ravintolan palvelut

Tule virittäytymään illan tunnelmaan jo ennakkoon! Armas GalleriaKioski avautuu tuntia ennen konserttia.

Tutustu tilausravintola Armas Galleria&Keittiön palveluihin ›

Kimmo Pyykkö -taidemuseo

Kangasala-talossa sijaitseva taidemuseo on avoinna konsertin alkuun saakka.

Tutustu näyttelyihin ›

Kartta