« Takaisin tapahtumalistaukseen

Tapahtuman tiedot

Tapahtuman päivä ja aika
13.7.2023
19:00 - 21:00
Tapahtumapaikka
Kuhmalahden Suoja
Pohjantie 521, Kangasala + Google Map
Hinta
€15
Tapahtuman tyyppi
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Harmonikan juhlaa Kuhmalahden Suojalla

HARMONIKAN JUHLAA Kuhmalahden Suojalla

Harmonikkalegenda Veikko Ahvenaisen odotettu konsertti kuullaan tänäkin kesänä Kuhmalahden Suojalla torstaina 13.7. klo 19.00. Tilaisuudessa esiintyvät Veikon lisäksi hänen puolisonsa harmonikkataituri Carina Nordlund sekä Tammer Hanurit solistina Tuula Mäkinen.

Ohjelmassa kuullaan ikivihreitä säveliä maailmalta alkaen Säkkijärven polkasta, tangoista, valsseista ym. aina Sibeliuksen musiikkiin.

Kuopion Männistössä syntynyt Veikko soitti ensimmäisen soolokonserttinsa 19-vuotiaana Kuopion kaupungintalossa vuonna 1948. Tänään 75 vuotta myöhemmin takana on lähes 5000 konserttia eri puolilla maailmaa aina Moskovan Tshaikovskin konserttisalista kuuluisaan Washingtonin Kadetraaliin Yhdysvalloissa. Ahvenainen teki ensi levytyksensä vuonna 1955 ja tänään hän on maamme eniten levyttänyt artisti 1087 levytyksellä.

Mestari on edelleen huippukunnossa, josta kertoo juoksuharrastus joka alkoi Martti Vainion innoittamana. Maratoneja on kertynyt yhteensä 31kpl, jotka on juostu Helsingissä ja New Yorkissa. Konserttikiertueet jatkuvat edelleenkin. ”Tänä vuonna täytän toisen kerran 47 vuotta”, hän naureskelee.

Veikko on saanut Pro Finlandia-mitalin vuonna 2010 ja kansainvälinen Harmonikkaliitto Cofédération Internationale des Accordéonistes (CIA) on palkinnut hänet arvostetulla Merit Award – palkinnolla vuonna 2020. Tulevassa konsertissa on hänen uusimman Ilta Oulunjoella-levyn julkistus. Konsertissa on saatavana myös Veikon kirjoittama suosittu kirja Hanurini muistoja, joka kertoo uskomattoman tarinan savolaispojan tiestä maailman konserttilavoille.

Liput konserttiin 15 euroa.

Kartta