« Takaisin tapahtumalistaukseen

Tapahtuman tiedot

Tapahtuman päivä ja aika
7.10.2023
19:15 - 20:30
Tapahtumapaikka
Kangasalan kotiseutumuseo
Tapulintie 4, 30200 Kangasala + Google Map
Tapahtuman tyyppi
, ,
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Guerrilla lighting valotapahtuma

Kangasalla järjestetään lauantaina 7.10.2023 Guerrilla Lighting -valotempaus. Kaikille avoin valotapahtuma kestää kaikkinensa noin kaksi tuntia ja sen aikana nähdään asukkaille tuttuja kohteita uudessa valossa ja tehdään valomaalausta yhdessä. Asialla ovat mustiin pukeutuneet ja ketterästi etenevät valonkantajat, jotka valaisevat kohteet, mutta vain hetkellisesti.

Valokulkue lähtee liikkeelle Kangasalan Kotiseutumuseolta klo 19.15, osoitteesta Tapulintie 4. Kulkueen reitti ja valaistavat kohteet paljastuvat vasta paikan päällä. Reitin varrella tehdään myös valomaalausta, jonka tulokset nähdään tapahtumasta julkaistujen kuvien joukossa.

Tapahtuma on ilmainen ja soveltuu kaikenikäisille. Reitti on noin yhden kilometrin mittainen ja sen varrella on portaita.

Guerrilla Lighting -valotempaus on englantilaisen valaistussuunnittelija Martin Luptonin kehittämä tapa ottaa kaupunkitila valolla haltuun nopeasti ja tehokkaasti. Tapahtuman taustalla on ajatus iloita valon leikistä sekä myös herättää keskustelua valaistuksesta ympäristössämme – onko valo laadukasta, onko sitä liikaa tai väärissä paikoissa? Valonkantajat tulevat, valaisevat ja poistuvat jälkiä jättämättä.

Kartta