« Takaisin tapahtumalistaukseen

Tapahtuman tiedot

Tapahtuman päivä ja aika
21.5.2022
13:00 - 15:30
Tapahtumapaikka
Kangasala-talo
+ Google Map
Hinta
€30
Verkkosivu
kangasalanyrittajat.fi
Tapahtuman tyyppi
,
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Esko Valtaoja: Tulevaisuus – Tulevaisuusseminaari

Osallistava tulevaisuusseminaari Kangasala-talossa 21. 5. 2022 klo 13

Kauan odotettu Kangasalan Yrittäjien osallistava tulevaisuusseminaari toteutuu Kangasala-talossa uudella konseptilla 21.5. klo 13 huippuesiintyjänään Esko Valtaoja. Seminaarin osallistujat pääsevät suunnittelemaan ja rakentamaan tapahtumaa ennakolta ja sen aikana digitaalisen fasilitoinnin avulla. Tekoälypohjainen yhteistyöyalusta on käytössä vielä tulevaisuusseminaarin jälkeen, jolloin osallistujille jää aikaa reflektoida tulevaisuusseminaarin antia.

Esko Valtaoja on tähtitieteen emeritusprofessori Turun yliopistosta, entinen Tuorlan observatorion johtaja ja taidegallerian apulainen. Hän on arvostettu tieteentekijä ja myös kiitetty tieteellisen tiedon popularisoija. Tämän myötä hän onkin suomalaisten suosikkitutkija: vuonna 2013 hänet nimettiin merkittävimmäksi elossa olevaksi suomalaiseksi tieteentekijäksi Tieteen tiedotus ry:n tilaamassa kyselyssä. Valtaoja on saanut mm. Tieto-Finlandian, Valtion Tiedonjulkistamispalkinnon, Lauri Jäntin palkinnon, Väinö Voipio-palkinnon, Mensan palkinnon, Sokrates-palkinnon, ja kahdesti Vuoden Kristillinen Kirja-palkinnon.

Esko on kirjoittanut kymmenen kirjaa ja yli kolmesataa kolumnia. Hän on asiantunteva, aito ja hänen mukaansatempaava otteensa esiintyjänä saa kuulijat mukaansa. Valtaoja on suosittu seminaaripuhuja puhuen yhteiskunnallisista ilmiöistä ja tulevaisuudesta, tieteestä, taiteesta, kulttuurista ja uskonnosta. Esko valittiin Speakersforumin Vuoden Puhujaksi vuonna 2014. ”Maailma on hämmästyttävä, monimuotoinen ja pitkälti selittämätön”, hän sanoo. Tuloksena hämmästelystä ja pohdinnasta syntyi vuonna 2012 Kaiken käsikirja. Siinä hän tiivistää kaiken olennaisen maailmasta ja ihmisestä yksiin kansiin. Saman hän yrittää tehdä unohtumattomissa puheenvuoroissaan. Syksyllä 2017 julkaistiin teos Kohti ikuisuutta. ”Emme edelleenkään tiedä, minne me tai maailmankaikkeus matkaamme, mutta ei ole mitään syytä olla taittamatta taivalta iloisin mielin”, luonnehtii takakansi teosta. Näköalaton pessimismi saa kyytiä myös hänen viimeisimmässä kirjassaan Maailmanloppu peruttu.

Tulevaisuuden haasteet ja tulevaisuuden näkymät ovat yksi Eskon rohkaisevien luentojen perusta.

Ohjelma:

Kangasalan kaupungin tervehdys
Kaupunginjohtaja Oskari Auvinen

Poikkitaiteellinen ääni- & valoinstallaatio “Hiljainen viesti”
Heikki Mäenpää, Petrus Tuisku & Tuotantoryhmä

Asiantuntijaluento 1. osa Esko Valtaoja & tulevaisuus
Professori Esko Valtaoja

Väliaika
Asiantuntijaluento Esko Valtaoja & tulevaisuus 2. osa
Professori Esko Valtaoja

Kommentaattorien puheenvuorot
Kaupunginvaltuuston pj Hanna Laine
Kaupunginhallituksen pj JussiHaavisto
Kangasalan Yrittäjät Jari-Matti Auttila

Yleisökysymykset
Yleisö & Professori Esko Valtaoja

Loppusanat
Professori Esko Valtaoja & Kangasalan Yrittäjät

Ennen tapahtumaa, sen aikana ja jälkeen tulevaisuuseminaarin osallistujilla on mahdollisuus olla mukana tapahtuman digitaalisessa fasilitoinnissa
tekoälypohjaisella yhteistyöalustalla.

Lisätietoja: Vastaava tuottaja & konseptoija Heikki Mäenpää
heikki.maenpaa@harjulaproduction.com , 050 5644777

Kartta