« Takaisin tapahtumalistaukseen

Tapahtuman tiedot

Tapahtuman päivä ja aika
4.10.2022
19:00
Tapahtumapaikka
Kangasala-talo
Kuohunharjuntie 6, 36200 Kangasala + Google Map
Verkkosivu
https://kangasala-talo.fi/tapahtumat/batacora/
Tapahtuman tyyppi
, ,
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Batácora

Nykyflamencoteos Batácora tarjoilee tanssin ja musiikin hersyvää dialogia!

Batácora on elävää musiikkia ja tanssia yhdistävä nykyflamencoteos, joka ammentaa flamencon perinteestä leikitellen sen eri elementtien välisillä suhteilla. Sielukkaan ja kesyttämättömän flamencolaulun rinnalle tuodaan sähköbasson ja rumpujen luoma mehukkaasti groovaava pienoisbändi. Kaksi ilmaisuvoimaista tanssijaa laahushameineen muodostavat jatkuvassa muutoksessa olevan orgaanisen kokonaisuuden.

Maaginen realismi värittää tanssijoiden alati vaihtuvia rooleja sekä laahushameiden olemuksesta hetkessä syntyviä ja katoavia hahmoja. Konkretian ja symboliikan välillä singahtelevat hahmot vievät tilanteesta ja tunnetilasta toiseen, johdatellen yleisön monisävyisten kohtaamisten sekä tanssin ja musiikin hersyvien dialogien äärelle.

Karismaattinen taiteilijaryhmä muokkaa flamencon perinteiset tavat käyttää energiaa ja intensiteettiä uudenlaisiksi äänen-, kehon- ja tilankäytön ratkaisuiksi. “Sysäys teoksen valmistamiselle lähti yhteisestä kiinnostuksestamme etsiä uusia lähestymistapoja flamencon perinteisen bata de cola -laahushameen kanssa tanssimiseen. Meitä kiehtoi ajatus laahuksesta itsenäisen olemuksen ja luonteen omaavana subjektina, irrotettuna sen perinteisestä asemasta kantajansa koristajana”, kertovat teoksen koreografit Maija Lepistö ja Marja Rautakorpi.

Teos puhuttelee niin flamencoon perehtynyttä kuin siihen ensi kertaa tutustuvaa katsojaa ja kuulijaa. Se tarjoaa flamencolle tyypillisiä suuria laidasta laitaan vaihtelevia tunteita ja voimakasta ilmaisua, mutta myös yllättäviä visuaalisia ja musiikillisia elementtejä. Musiikki ja tanssi toteutuvat teoksessa rinnakkain, vahvasti yhdenvertaisina ja toisiaan täydentävinä elementteinä. Uusien assosiaatioiden löytäminen flamencon sisäisessä kommunikaatiossa tanssijoiden ja muusikoiden välillä luo mahdollisuuksia totutusta poikkeaviin syy-yhteyksiin. Rytmiikka, melodia ja liike muodostuvat vahvaksi kokonaisuudeksi tanssijoiden ja muusikoiden vuorovaikutteisen yhteistyön myötä.

Batácoran takana ovat suomalaisen flamencon keskeisiin vaikuttajiin lukeutuvat tanssija-koreografit Maija Lepistö ja Marja Rautakorpi. Teoksen musiikista vastaavat säveltäjä-basisti JariDileKolanen sekä rumpali ja lyömäsoittaja Pauliina Kauppila. Kokoonpanon täydentää espanjalainen flamencolaulaja Mercedes Cortés taianomaisella äänellään.

Maija Lepistö vaikuttaa flamencon kentällä aktiivisesti niin Suomessa kuin Espanjassakin. Hän on koreografioinut ja tuottanut useita kokoillan tanssiteoksia, joissa on muun muassa yhdistänyt flamencoa kalevalaiseen runolauluun. Lepistö on esiintynyt Euroopan tärkeimmillä flamencofestivaaleilla kuten Festival Flamenco Nîmes ja Flamenco Biënnale Nederland.

Marja Rautakorpi on nuori ja innovatiivinen flamencotanssitaiteilija, joka työskentelee sekä kokeilevan että perinteisen flamencon parissa. Viimeisimpänä Rautakorpi on toiminut tanssija-koreografina tanssin lajirajat ylittävässä kokoonpanossa Tanssilähettiläät tutkimassa paikallisuutta sekä vuoden 2019 Helsingin Flamencofestivaalin uudistajana ja kuraattorina.

Jari “Dile” Kolanen on muusikko, musiikki-pedagogi, säveltäjä, sanoittaja ja tuottaja. Hänellä on takanaan tuhansia keikkoja Suomessa ja ulkomailla alan johtavien yhtyeiden ja artistien kanssa. Kolanen on myös levyttänyt paljon, tehnyt yhteistyötä tanssijoiden ja koreografien kanssa, säveltänyt musiikkia elokuviin ja dokumentteihin sekä isännöinyt useita musiikkiklubeja.

Pauliina Kauppila on lyömäsoittaja, rumpali, säveltäjä ja sanoittaja. Hän on toiminut sovittavana sekä säveltävänä muusikkona useissa yhtyeissä, teatteri- ja tanssiproduktioissa sekä äänitteillä. Kauppila vaikuttaa nosteessa olevassa Zäpämmät-duossa, joka julkaisi debyyttialbuminsa Äiti maa lokakuussa 2019.

Mercedes Cortés on katalonialaissyntyinen flamencolaulaja, jonka lumoava ääni on valloittanut flamencokansan sydämet koko Espanjassa. Hän on haluttu vierailija monien tunnettujen espanjalaisartistien kokoonpanoissa. Suomessa hän on esiintynyt aiemmin muun muassa Marco Floresin ja Mercedes Ruizin ryhmien kanssa.

Esityksen kesto on n. 1 tunti ja siinä ei ole väliaikaa.

Tuotanto: Kangasala-talo ja Tmi Maija Lepistö

Liput

Naulakkopalvelumaksu 2 €

Liput Kangasala-talolta
Peruslippu 28 €
Eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, varusmiehet, alle 18-v. 25 €

Liput Lippu.fi
Peruslippu 30,50 €
Eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, varusmiehet, alle 18-v. 27,50 €

+ tilausmaksut (alk. 1,50 € / tilaus www.lippu.fi)

Ryhmäliput

Vähintään 10 hengelle 25 €

Ryhmäliput Kangasala-talon myyntipalvelusta p. 0400 304 530, myyntipalvelu@kangasala-talo.fi

Ravintolan palvelut

Tule virittäytymään illan tunnelmaan jo ennakkoon! Ravintolapalvelut avautuvat tuntia ennen konserttia.

Tutustu Kulttuuriravintola Jalmarin palveluihin ›

Kimmo Pyykkö -taidemuseo

Kangasala-talossa sijaitseva taidemuseo on avoinna konsertin alkuun saakka.

Tutustu näyttelyihin ›

Saapuminen

Kangasala-talo sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella ja meille saavut helposti myös bussilla, pyörällä tai kävellen! Lue lisää saapumisesta ja pysäköinnistä täältä ›

Kartta