Laskiaispullia


Laskiaispulla

Laskiaistiistaina 5.3.2019 laskemme Kangasalla perinteisesti hernekeiton voimalla. Asiakkaamme päiväkodeissa, kouluissa sekä hoivakohteissamme nauttivat myös lähituottajan herkullisista laskiaispullista.

Näin valmistuvat herkulliset laskiaispullat

5 dl      maitoa
50 g     tuorehiivaa tai 2 pss kuiva hiivaa
1,5 dl   sokeria
½ tl      suolaa
1 rkl     kardemummaa
n. 1 kg vehnäjauhoja
150 g   margariinia tai voita

2 dl      hilloa
2 dl      vispikermaa

Kuumenna maito kädenlämpöiseksi tai jos käytät kuivahiivaa noin 42 asteiseksi. Lisää hiiva, munat, sokeri, suola, kardemumma ja vatkaa sekaan hiukan jauhoja. Lisää loput jauhot hyvin alustaen. Vaivaa sula rasva taikinaan. Anna taikinan kohota vedottomassa, lämpimässä paikassa liinalla peitettynä noin ½ tunnin ajan. Pyörittele taikinasta pullia. Voitele kohotetut pullat munalla ja paista 225 asteessa 10 – 15 minuuttia.

Täytä jäähtyneet pullat hillolla ja vaahdotetulla vispikermalla. Halutessasi voit siivilöidä päälle vielä tomusokeria.

Nauti ilolla! Ilosi kasvaa, jos viet pullia myös naapurille!