Lähiruokaa lautaselle


Peruna, nauta, basilikaa ja viljaa

Lähiruokaa lautaselle

Kouluissa, päiväkodeissa sekä hoivakohteissa tarjoillaan lähiruokaa hyvinvointiviikolla 9.11.2020. Lähiruokaa lautaselle -aterialla on erityisesti lähiseudulla tuotettuja raaka-aineita sekä lähiseudulla valmistettuja tuotteita. Teemaa toteutetaan yhdessä Pirkanmaan kehyskuntien kanssa seudullisesti.

Teemapäivänä tarjotaan Tampereella valmistettua jauhelihapihviä, jonka liha tulee Sastamalan alueen tiloilta. Salaatti tulee Kangasalta, niin paljon kuin saamme sitä ostopäivänä hankittua. Jos Kangasalalainen Lahtelan ja Wääksyn puutarhojen salaatti ei riitä kaikille, hankimme lisäksi muun suomalaisen toimijan salaattia. Mozzarella juusto tulee Mouhijärveltä ja on valmistettu Sastamalalaisen maitotilan maidosta. Basilika tulee Ikaalisista. Perunat pohjanmaalta. Maito tulee Hämeenlinnasta tai Sipoosta, riippuen pakkaukseen koosta. Sämpylät valmistetaan Ylöjärvellä pienessä paikallisessa leipomossa suomalaisista jauhoista. Isosta osasta tuotteita asiakkaat saavat myös tiedon minkä tilojen tuotteita he nauttivat.

Ruoka on tärkeä hyvinvointiin vaikuttava tekijä ja moni on myös kiinnostunut ruoan alkuperästä. Kangasalan ateriapalvelujen tarjoamasta ruoasta yli 80 % on Suomalaista alkuperää. Ateriapalvelujen ruokalistasuunnittelussa monipuolisuus ja vaihtelevuus ovat yksi tärkeä tekijä. Sesonki- ja teemakampanjoilla voidaan entisestään lisätä kotimaisuusastetta. Ateriapalvelujen ruokalistalla on jatkuvassa käytössä monia tuotteita, jotka ovat meitä hyvinkin läheltä mm. leipää, maksalaatikkoa, pääruokapihvejä, makkaraa ja välipalatuotteita. Osa tämänkin kampanjan tuotteista on myös jatkuvassa käytössä.