Valtuusto kokoontui koronatilanteessa eritysjärjestelyin


Valtuuston kokouksessa maanantaina 20.4. noudatettiin erityistä varovaisuutta ja toteutettiin turvatoimia Covid-19 -koronavirustartuntojen estämiseksi. Poikkeustilanteen vuoksi valtuusto kokoontui valtuustosalin sijaan Kangasala-talon Kangasala-salissa, missä osanottajat pystyttiin sijoittamaan riittävän etäälle toisistaan.

Kuva: Kangasalan Sanomat

Muina turvatoimina hallintojohtaja Jonna Sillman-Sola kutsui ulkona vuoroaan odottaneet valtuutetut Kangasala taloon sisälle yksitellen. Lisäksi kokouksen osanottajat desinfioivat kätensä saliin tullessaan ja myös puhujakoroke desinfioitiin jokaisen puheenvuoron jälkeen.

Kuva: Kangasalan Sanomat

Valtuusto käsitteli kokouksessaan valtuuston työjärjestykseen ja hallintosääntöön liittyviä muutoksia. Valtuustokäsittelyssä hallintosääntöön päätettiin lisätä pykälä, joka mahdollistaa sen, että valtuuston ja lautakuntien kokouksia voidaan jatkossa järjestää myös etäkokouksina sähköisesti. Siten koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa valtuuston seuraava kokous tiistaina 28.4. järjestetään sähköisiä apuvälineitä käyttäen halukkaille etäkokouksena.

Hallintosääntöön lisättiin myös pykälä, joka koskee kaupunginjohtajan päätösvaltaa poikkeusoloissa. Sen myötä kaupunginjohtaja voi häiriötilanteessa tai poikkeusoloissa käyttää välttämätöntä päätösvaltaa, mikä tarvittaessa nopeuttaa päätösten tekemistä kuntalaisten turvallisuuden varmistamiseksi.