Uusi verkkokirjasto avautuu alkuvuodesta 2022


Pirkanmaan kirjastojen yhteinen PIKI-verkkokirjasto vaihtuu uuteen alkuvuodesta 2022. Uusi verkkokirjasto on ollut koekäytössä kesäkuusta 2021 alkaen osoitteessa piki.finna.fi.  Palvelun ulkonäköön ja rakenteeseen voi tulla vielä muutoksia. Vuoden loppuun mennessä uuteen verkkokirjastoon lisätään verkkomaksuominaisuus. Vanha verkkokirjasto piki.fi toimii uuden rinnalla toistaiseksi.

Uusi verkkokirjasto tuo aineistoja esiin aiempaa visuaalisemmin. Aineistoa voi hakea ja selata monipuolisesti. Vanhan verkkokirjaston kätevimpien ominaisuuksien, kuten hakuvahtien ja suosikkilistojen lisäksi uusi verkkokirjasto sisältää myös joukon uusia toiminnallisuuksia. Palvelussa on esimerkiksi sisäänrakennettuna sähköinen kirjastokortti ja koko perheen kirjastokortit voi liittää samaan asiakastiliin.

Vanhassa verkkokirjastossa omia suosikkiteoksia on voinut tallentaa Omaan hyllyyn. Uudessa verkkokirjastossa vastaava ominaisuus on suosikkilistat, joita voi olla useita erinimisiä. Oman hyllyn voi siirtää uuteen verkkokirjastoon sitä varten tehdyllä työkalulla. Tutustu työkalun käyttöön sen omalla sivulla.

Uusi verkkokirjasto on räätälöity Kansalliskirjaston tarjoaman Finna-alustan päälle. Suomen yleisistä kirjastoista jo 90 % käyttää Finna-pohjaista verkkokirjastoa.

Lue lisää tiedotteesta