Tiedote bussilakon vaikutuksista Kangasalla keskiviikkona 14.2. ja torstaina 15.2.


 

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Auto- ja kuljetustyöntekijöiden liitto AKT ovat ilmoittaneet poliittisesta lakosta keskiviikolle 14.2.2024 ja torstaille 15.2.2024. Lakko vaikuttaa laajasti bussivuoroihin ja pysäyttää koko ratikkaliikenteen.

Yksittäisiä bussivuoroja saatetaan liikennöidä keskiviikkona 14.2 ja torstaina 15.2. Tiedot mahdollisesti liikennöitävistä bussivuoroista päivitetään Nyssen reittioppaaseen tiistaista 13.2. klo 16 alkaen ja myös lakkopäivien aikana.

Kangasalan kaupungin alueella linja 43 kulkee normaalisti ja lisäksi Ruutanasta Lamminrahkaan kulkeva Tokeen linja-auto kulkee normaalisti keskiviikkona 14.2 ja torstaina 15.2.

Suosittelemme asiakkaita varautumaan suuriin häiriöihin bussiliikenteessä. Mahdollisuuksien mukaan kannattaa suosia kimppakyytejä ja etätyön tekemistä.

Kangasalan kaupunki ei pysty järjestämään esiopetuksen ja koulujen bussikuljetusoppilaille erillisiä kuljetuksia lakon aikana. Lakko aiheuttaa normaaliolojen häiriötilanteen koulukuljetusten osalta keskiviikkona 14.2 ja torstaina 15.2. Kangasalla on yli 850 kuljetusoppilasta. Kaupunki on selvittänyt mahdollisuuksia järjestää korvaavia kuljetuksia, mutta valitettavasti kuljettajien vähyydestä ja kaluston riittämättömyydestä johtuen ei korvaavia kuljetuksia pystytä järjestämään. Kangasalan kaupunki suosittelee, että kodeissa ja kouluilla varaudutaan häiriöihin joukkoliikenteen palvelussa lakon vuoksi.

Perusopetus  

Koulutyö järjestetään normaalisti oppilaan lukujärjestyksen mukaisesti lakosta huolimatta. Jos huoltajat tuovat oppilaita lakon aikana autokyydillä kouluun, pyydämme noudattamaan erityistä varovaisuutta kuljetuksissa, jotta koulujen pihat ja lähiympäristö pysyvät turvallisina kulkea.

Jos lapsi joutuu jäämään kotiin kuljetusongelman vuoksi, huoltajan pitää tehdä poissaoloilmoitus. Pyydämme huomioimaan, että lakko ei ole poissaolosyy, mikäli oppilaalla ei ole oikeutta maksuttomaan koulukuljetukseen.

Kangasalan lukio 

Keskiviikko 14.2. ja torstai 15.2. ovat lukiolla normaalit opiskelupäivät.

Varhaiskasvatus ja esiopetus 

Varhaiskasvatusta ja esiopetusta järjestetään normaalisti lakosta huolimatta. Huoltajia pyydetään ilmoittamaan lapsen mahdollisesta poissaolosta normaalin käytännön mukaan.

Lisätiedot: 

Työtaistelujen vaikutukset Nysse-liikenteeseen 14.–15.2. – Nysse, Tampereen seudun joukkoliikenne