Taidetila Terran vuoden 2021 näyttelyt


Väri-iloa, valon ja pimeyden vuoropuhelua ja koululaitoksen juhlaa

Kangasalan pääkirjaston Taidetila Terran vuoden 2021 näyttelykalenteri on vahvistettu. Terrassa on kaikkiaan 19 näyttelyä ja lisäksi kolme näyttelyä järjestetään Kangasala-talon yläaulassa. Vuoden avaavat tuttuun tapaan Kangasalan lukion kuvataidekurssilaiset. MOMENT-vuosinäyttelyssä nähdään arkkitehtonisia tilatutkielmia, dramaattisia piirustuksia ja muilla tekniikoilla toteutettuja tuloksia.

Valokuvanäyttelyissä tutkitaan valon ja pimeyden vuoropuhelua ja annetaan kasvot maahanmuuttajataustaisille lapsille ja nuorille. Maalausnäyttelyissä on värikkäitä abstrakteja teoksia ja herkkiä luontotutkielmia. Useassa näyttelyssä on mukana myös runoja ja muita tekstejä. Teemoina ovat niin äitiys ja perhe kuin lapsen menettämisestä toipuminen. Luontoaiheet ovat esillä sekä veistoksina että maalauksina ja piirroksina.

Kangasalan koululaitos täyttää 150 vuotta ja sitä juhlitaan kahden näyttelyn voimin, keväällä ja syksyllä. Kevään näyttely ripustetaan Kangasala-talon yläaulaan. Kouluteemaan liittyy myös Kari Elkelän opetustaulukokoelmasta koottu näyttely. Vuosinäyttelyissä esittäytyvät Valkeakoski-opiston kädentaito- ja kuvataideryhmät, Kuvataide- ja käsityökoulu Emil, Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsä, Aitoon koulutuskeskuksen Arte-ryhmä, Kangasalan Kameraseura ja Kangasalan Kuvataiteen Ystävät.

Kangasala-talon yläaulassa on kolme näyttelyä: maaliskuussa nähdään Nouse Inkeri ry:n Kohtalo erottaa, kuva yhdistää ­ inkeriläinen perhealbumi. Kuvat ja tekstit on koottu eri maissa asuvilta inkeriläistaustaisilta henkilöiltä. Huhtikuussa juhlitaan Kangasalan koululaitoksen 150-vuotista taivalta teemalla Kuvaamataidosta kuvataiteeseen. Juhlanäyttelyn toinen osa on syksyllä Taidetila Terrassa ja silloin tutustutaan koulujen taiteeseen. Syyskuussa Kangasala-talon näyttelyssä esittäytyy iloinen ja innokas 10-vuotias Kangasalan Pikkuteatteri.

Näyttelyt löytyvät kaupungin tapahtumakalenterista (linkki avautuu uuteen välilehteen)