Sorolan virkistysalueelle saapuvia kannustetaan pysäköimään autonsa Kyötikkälän urheilukeskuksen pysäköintipaikalle


Sorolan montussa on pakkasten myötä päästy lumettamaan lumitykeillä latupohjaa, hiihtomaata ja pulkkamäkeä. Talviset harrastuspuitteet ovat houkutelleet paikalle sankoin joukoin ulkoilijoita. Vetovoimainen ulkoilualue on kaupungille positiivinen asia, mutta autolla paikalle saapuvia pyydetään huomioimaan myös yleinen turvallisuus ja välttämään pysäköintiä Asemantien varteen.

Sorolan montun virkistysalueen rakentaminen aloitettiin vuonna 2020 kuntoportaiden rakentamisella ja liikunta-alueen rakentamista jatketaan vielä ensi vuonna. Pysäköintipaikka Asemantien varrella on osoittautunut heti alkujaan liian pieneksi Sorolan virkistysalueen suuren suosion takia. Pysäköintialueen laajentaminen on otettu suunnitelmissa huomioon ja rakentaminen toteutetaan vuoden 2021 aikana. Nykyinen ratsastusreitti linjataan pysäköintialueen kohdalta uudelleen.

Alueelle autolla saapuvia kuntoilijoita kannustetaan pysäköimään autonsa Kyötikkälän urheilukeskuksen laajalle pysäköintipaikalle Asemantien varteen pysäköimisen sijaan. Kyötikkälän urheilukeskukseen mahtuu noin 100 autoa. Näin vältytään Asemantien ruuhkautumiselta ja mahdollisilta vaaratilanteilta. Myös Tursolan koulun pysäköintipaikkaa (os. Asemantie 142) voi käyttää kouluajan ulkopuolella. Tursolan koululta on alle 0,5 km matka Sorolan montulle.

Kyötikkälän urheilukeskuksen pysäköintialue sijaitsee osoitteessa Lätsä-Pekan tie 4 ja pysäköintialueelta on noin puolen kilometrin pituinen lämmittelylenkki Sorolan monttuun. Matkan varrella voi nauttia harjun metsämaastosta. Reitti Kyötikkälän pysäköintialueelta Sorolan monttuun on viitoitettu maastoon tilapäisin opastein. Lopulliset opasteet rakentuvat v.2021. Kulkusuunta kävelijöille on Kyötikkälän suunnasta tultaessa vasenta reunaa pitkin ja Sorolan montusta tultaessa oikeaa reunaa pitkin. Latupohjalla kävely on kielletty hiihtokaudella.