Sahalahden museomakasiinin näyttelyt kesällä 2023


Sahalahden museomakasiinilla esitellään jälleen monipuolista taidetta. Tämän kesän teemoina ovat maalaustaide ja valokuvaus, keskittyen erityisesti paikallisuuteen ja luontoon.

Valkeakoski-opiston Sahalahden kuvaajat: Ryhmätyö, 2023, valokuva

Valkeakoski-opiston Sahalahden kuvaajat: Ryhmätyö, 2023, valokuva

 

Lähikuvia ja muita maalauksia – Valkeakoski-opiston Sahalahden maalausryhmän näyttely 5.6.–30.6.2023   

Lähikuvia-näyttely tarjoaa laajan kattauksen Sahalahden lähialueen taidetta. Näyttelyn yhteinen teema on lähikuva, jota jokainen osallistuja on lähestynyt omalla persoonallisella tavallaan. Näyttelyssä on teoksia, jotka kuvaavat lähiseutua tai itselle läheisiä aiheita, mutta myös teoksia, joita kirjaimellisesti katsotaan läheltä. Jotkut maalausten aiheet ovat löytyneet ympäristöstä ja sen tarjoamista kokemuksista, toiset taas ovat saaneet alkunsa taiteilijan mielikuvituksesta. Maalausta aloittaessa ei aina tiedä, minkälainen lopputulos on.    

Samaan aikaan on esillä Valotuksia – Valkeakoski-opiston Sahalahden kuvaajien digitaalinen kuvashow, jossa Valkeakoski-opiston Sahalahden valokuvausryhmä esittelee valokuviaan digitaalisessa kuvaesityksessä.    

 

Niina Föhr – ”Puiden planeetta” 6.–28.7.2023 

Puiden planeetta -näyttely kertoo puiden sieluista. Puut ovat ikiaikaisia olentoja, joiden maailmassa ihmisellä on vain pieni osa. Puut tekevät ahkerasti työtä säilyttääkseen planeettamme puhtaana ja elinkelpoisena. Puiden voima välittyy meille monin aistein: voimme haistaa niiden tuoksun sekä tuntea niiden sileän tai karhean pinnan. Voimme nähdä niiden monipuolisen kauneuden ja kokea niiden sisällä hehkuvan elämän. Puut eivät myöskään tunne taloudellisia, sosiaalisia, uskonnollisia tai kulttuurillisia rajoja. 

  

Sahalahden museomakasiini  

Sahalahden kirkonkylässä sijaitseva Pirkanmaan vanhin lainajyvästörakennus, Sahalahden museomakasiini, on avoinna kesäaikaan. Makasiini on valmistunut v. 1816 pitäjän ja seurakunnan yhteiseksi lainamakasiiniksi. Sen toiminta jatkui vuoteen 1921 saakka. Kunnostettu rakennus luovutettiin kunnan käyttöön vuonna 1983. Makasiinilla on kesän aikana useita eri näyttelyitä ja lisäksi siellä järjestetään pienimuotoisia tapahtumia ja konsertteja.  

Osoite: Vanha Pakkalantie 35, 36420 Kangasala  

Aukioloajat: ma–pe 12–18 näyttelyaikojen mukaan  

Vapaa pääsy 

 

Lisätietoja Kangasalan kaupunki, kulttuuripalvelut, taidekoordinaattori Eljas Suvanto, p. 040 121 6803, eljas.suvanto@kangasala.fi