Ruutanan uusi monitoimitalo valmistui


Parhaillaan on käynnissä muutto ja sisustuksen viimeistely - varsinainen toiminta tiloissa aloitetaan loka-marraskuussa.

Ilmakuva, jossa näkyy valko-keltainen monitoimitalo, sen pihapiiri ja parkkialue sekä ympärillä metsää ja joitakin asuinrakennuksia.

 Ilmakuva Ruutanan monitoimitalosta, Kangasalan kaupunki

Ruutanassa sijaitseva, kauan odotettu monitoimitalo valmistui ja talon rakentanut Peab Oy luovutti talon Kangasalan kaupungille elo-syyskuun vaihteessa. Uudessa monitoimitalossa on tiloja varhaiskasvatukselle, vapaa-aikapalveluille, seurakunnalle sekä harrastustoimijoille mm. liikunta-, kerho- ja kokouskäyttöön iltaisin. Muunneltavat ja monikäyttöiset tilat lisäävät kaupunkilaisten vapaa-ajan palveluita.

Ruutanan monitoimitaloon valmistui tilat Ruutanan päiväkodin kuudelle varhaiskasvatuksen ryhmälle, joissa aloittaa 105 lasta ja varhaiskasvatuksen henkilökuntaa. Ruutanan päiväkodin toiminta alkaa Ruutanan monitoimitalossa viikolla 43. Ruutanan esiopetus jatkaa Ruutanan koululla.

Liikuntasali on päiväaikaan pääasiassa varhaiskasvatuksen ja varhaiskasvatuspalveluita alueella tuottavien toimijoiden käytössä, mutta ilta- ja viikonloppuaikoja vuokrataan yhdistyksille ja muille toimijoille. Kooltaan noin 200 neliömetrisessä liikuntasalissa voi harrastaa liikuntaa monipuolisesti. Salissa on rajaviivamerkinnät lentopalloon ja sulkapalloon, ja myös salibandyn maalialueviivat on merkitty. Liikuntasalista löytyy lisäksi kaksi säädettävää päätykoria ja koripallon vapaaheittoviivat. Salin iltatoiminta on jo käynnistynyt ja vaikka arki-illat ovatkin jo lähes täynnä liikuntaseurojen käyttövuoroja, viikonloppuaikoja on vielä saatavilla.

Liikuntasalia vuokrataan myös erilaisiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin. Salissa on sähköisesti laskettava, pieni esiintymislava sekä valo- ja äänitekniikkaa esityksiä varten. Katsomoon tulee tuoleja 125 hengelle. Liikuntasali voidaan suurissa tilaisuuksissa yhdistää 60-paikkaiseen ruokasaliin aukeavan siirtoseinän avulla.

Talossa on lisäksi noin 14 hengen nykyaikaisella tekniikalla varustettu kokoushuone, jota voi vuokrata. Liikuntasalin ja kokoushuoneen varauksista vastaa kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelut. Tilojen vapaat ajat näkyvät Timmi-varausjärjestelmässä, johon pääsee kaupungin verkkosivuilta: kangasala.fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/vuokrattavat-tilat-ja-paikat/.

Monitoimitaloon tulee myös uusi nuorisotila, joka avataan marraskuun aikana. Nuorisotila sisustetaan kotoisaksi nuorten olohuoneeksi, jossa voi pelata biljardia, pingistä, Play Stationia ja muita pelejä sekä katsoa TV:tä ja kokkailla keittiössä.  Nuorisotilalla toimintaa ohjaavat koulutetut ohjaajat ja tiloissa järjestetään muun muassa peliturnauksia, teemaviikkoja ja muuta toimintaa nuorten toiveiden mukaisesti. Nuorisotila on avoinna tiistai- ja torstai-iltaisin klo 17-20 sekä joka toinen perjantai klo 17-22. Aukioloaikoja pyritään laajentamaan ensi vuoden alussa.

Monitoimitalon piha-alueella on nuorille koripalloalue ja parkour-alue sekä oma mopoparkki. Osa monitoimitalon piha-alueesta on toteutettu varhaiskasvatuksen tarpeisiin ja lisäksi alueella on tapahtumapiha, jota on mahdollista käyttää esimerkiksi kylätapahtumissa.

Kirjastoauto aloittaa toiminnan monitoimitalon parkkialueella. Se palvelee aluksi vain aamuisin (parittomien viikkojen tiistaisin klo 9:00-9:20), mutta myöhemmin on mahdollista laajentaa pysäkkiaikaa myös iltaan.

Monitoimitalon avajaisia vietetään marraskuun lopulla.

Infolaatikko

  • Monitoimitalon rakensi Peab Oy.
  • Arkkitehtisuunnittelijana toimi arkkitehtitoimisto Tilatakomo Oy, Pekka Koli.
  • Kaksikerroksisen rakennuksen kerrosala on 2453 m2 ja ulkovarastojen koko ovat kooltaan 35 m2 ja 25 m2.
  • Monitoimitalo valmistui ajallaan ja hanke alitti alkuperäisen kustannusarvion.
  • Rakennuksen lämmittämiseen käytetään maalämpöjärjestelmää.
  • Energiatehokkuusluokka on A (E-luku 68 kWh/(m2vuosi).
  • Valaistus on toteutettu LED-tekniikalla
  • Ilmanvaihto toimii energiatehokkaasti tarpeenmukaisella ohjauksella.

Lisätiedot:

Yksikön johtaja Tarja Luuri, Ruutanan päiväkoti , p. 050 550 9737
Vapaa-aikapalveluiden johtaja Marke Vornanen, p. 044 481 3041