Roine-kampus sai oman logon


Keväällä järjestetyn logon suunnittelukilpailun voittaja julkistettiin Tredun Kangasalan toimipisteessä järjestetyssä tilaisuudessa.

Kangasalan opetuspäällikkö Merja Lehtosen mukaan kilpailun tavoitteena oli, että logossa näkyy miten Roine-kampus ilmentää Kesäpäivä Kangasalla -laulun mukaisesti kasvua ja oppimista pienestä linnusta uljaaksi kotkaksi.

Lisäksi toivottiin, että logo kuvastaa omaleimaisella tavalla kampusaluetta ja sen nimeä, ja on helposti mieleen jäävä.

Kangasalan lukion, Kangasalan Tredun toimipisteen ja Pikkolan koulun uusi, yhteinen logo vahvistaa omalta osaltaan yhteisöllisyyttä ja yhteistyötä kampusalueen toimijoiden kesken.

– Logo tulee jatkossa näkymään Roine-kampuksen viestinnässä sekä kylteissä ja viireissä, jotka alueelle tulevat. Keväällä järjestettyyn logosuunnittelukilpailuun osallistui 8 henkilöä ja logoehdotuksia oli yhteensä 9, Merja Lehtonen kertoi.

Voittanut logo oli Roine-kampusohjausryhmän mielestä yksimielisesti paras selkeydessään ja visuaalisuudessaan. Siinä näkyy upeasti pienen linnun ja uljaan kotkan välinen suhde ja tausta muistuttaa Roine-nimestä sekä kesäpäivästä.

Kilpailun voittaneen logon on suunnitellut Tredun Kangasalan toimipisteen elintarvikealan opiskelija Senja Kiintonen.

Senja Kiintosen suunnittelemassa Roine-kampuksen logossa pieni ja iso lintu kohtaavat.

 

Kiintonen kertoi, että voittoisan logon suunnittelussa oli vahvasti mukana Kesäpäivä Kangasalla -laulun mukainen teema pienen linnun kasvamisesta ja oppimisesta uljaaksi kotkaksi. Logoon on myös kuvattu lintujen kohtaaminen. Kiintosen mukaan logon keltainen väri kuvastaa aurinkoa ja sininen Kangasalan järviä.

– Meitä tällä kampuksella yhdistää halu kasvaa ja kehittyä, ja pääviestini tämän logon kautta onkin, että täällä meillä jokaisella on siihen mahdollisuus. Pienestä ja kokemattomastakin voi kasvaa suuri ja osaava.

Logokilpailun voittaja Senja Kiintonen.

Kilpailun palkintona oli iPad, jonka Senjalle luovutti Kiinteistöosakeyhtiö Taloherttuan toimitusjohtaja Stefan Stortz. Koy Taloherttua tarjoaa Roine-kampuksen opiskelijoille uudenlaisen mahdollisuuden asua lähellä opiskelupaikkaa, kun sen uudisrakennushanke tuo Kangasalan Puusepäntielle Pirkanmaan ensimmäiset Tampereen ulkopuoliset opiskelijavuokra-asunnot.

Lukion oppilaskunnan hallituksen jäsenet pitivät uudesta logosta ensi näkemältä.

– Sopivan yksinkertainen, mieleenpainuva, kivat värit. Tuo hienosti esiin tavoitellun lintuteeman ja pääviesti on tosi kiva, kun täällä on niin monen ikäistä väkeä.

Myös kampusyhteistyö on lukiolaisten mieleen. Se koetaan hyödylliseksi ja konkreettisena esimerkkinä yhteistyöstä nousi heti esiin keväinen Roine-kampuksella järjestetty Omppurokki sekä kampuksen oppilaiden yhteisesti suunnittelema Ompputarhan piha-alue.

 

Kangasalan opetuspäällikkö Merja Lehtonen julkisti logokilpailun voittajaksi Senja Kiintosen.