Repe ja Romu aloittavat kierroksensa Kangasalla. Mukana nyt myös Riepu.


Pirkanmaan Jätehuollon kuormurit Repe ja Romu ottavat maksutta kyytiinsä kodin vaaralliset jätteet, metalliromut sekä sähkölaitteet. Nyt mukana on myös kodin poistotekstiilien keräys Riepu. Autot kiertävät Kangasalla 7.-21.6.2022. Vuoden aikana kaksikko pysähtyy 17 kunnan alueella.

Tarkista jätteet kotona

Repen ja Romun kyytiin kelpaavat jätteet kannattaa tarkistaa ennen pysäkille lähtemistä. Apua tähän saa Pirkanmaan Jätehuollon verkkosivuilta ja Roskakalenterista. Sieltä löytyvät myös kierroksen aikataulu, pysäkkien osoitteet sekä ohjeet miten Repellä ja Romulla toimitaan.

Riepu-keräykseen voi tuoda kerralla kaksi muovipussillista poistotekstiiliä. Lue lisää Riepu-keräyksestä: https://pjhoy.fi/poistotekstiilia-keraava-riepu-on-repen-ja-romun-uusi-kaveri/

Muista turvavälit ja maskit

Pysäkillä on erityisen tärkeää huolehtia koronaturvallisuudesta. Älä tule paikalle sairaana, muista turvavälit, maskit ja muut terveysohjeet.

125 000 kiloa metallia

Viime vuonna kuormureilla oli 91 keräyspäivää (Kangasala 10) ja 5107 asiakasta (Kangasala 481). Koko 17 kunnan alueelta kyytiin saatiin noin 65 400 kg (Kangasala 6300 kg) kodin vaarallisia jätteitä ja 125 000 kg (Kangasala 18 100 kg) metalleja.

Repe & Romu -kierros täydentää jäteasemien ja jätekeskusten palvelua. Myös ne ottavat kodin vaaralliset jätteet, metalliromut ja sähkölaitteet maksutta vastaan.

Repe & Romu verkossa: https://pjhoy.fi/repejaromu

Lisätietoja:

Pirkanmaan Jätehuolto Oy
kuljetussuunnittelija Kari Uusitalo
p. 0457 8841057