Pirkanmaan Jätehuolto noutaa joulukuuset ja hyödyntää ne biokaasun tuotannossa


Pirkanmaan Jätehuolto noutaa joulukuusen kotipihasta, kun laitat kuusen biojäteastian lähettyville viimeistään perjantaina 13.1. Kuusi otetaan jäteauton kyytiin alkuvuoden aikana kuntakohtaisella lisäjätteen hinnalla. Katso kuusikeräyksen hinnat ja keräyspaikat osoitteessa https://pjhoy.fi/joulukuusi/.

– Kuusia ei pidä pakata jätesäkkiin, koska ne hyödynnetään biokaasun tuotannossa Nokialla sijaitsevassa biolaitoksessamme Biomyllyssä. Kuuset murskataan tukiaineeksi, jota sekoitetaan vähitellen laitoksessa käsiteltävän biojätteen joukkoon, kertoo tekninen päällikkö Timo Varsala Pirkanmaan Jätehuollosta.

Kuusen voi myös laittaa sekajäteastian viereen, josta se viedään astian tyhjennyksen yhteydessä lisäjätteen hinnalla aikaisempien vuosien tapaan. Sekajätteenä kerätyt kuuset päätyvät Tammervoiman hyötyvoimalaan, joka tuottaa kaukolämpöä pirkanmaalaisiin koteihin.

Kuusia ei pidä viedä jätekatoksen sisälle tai jäteastioiden eteen, koska silloin ne haittaavat jäteastioiden tyhjentämistä. Hyvä paikka on esimerkiksi jätekatoksen sivu tai pääty.

– Joulukuusen voi myös viedä maksutta Koukkujärven tai Tarastenjärven jätekeskukseen, Varsala lisää.