Pirkanmaan ELY-keskus tiedottaa: Liutussa ajetaan pari viikkoa kiertotiellä (Pirkanmaa)


Tampereen ja Kangasalan rajalla on käynnissä kiertoliittymän rakentaminen Kangasalantien, Vatialantien ja Liutuntien nelihaaraliittymään. Tienrakennustöiden vuoksi Liutussa ajetaan ensi viikosta lähtien parin viikon ajan kiertotiellä.

Kangasalantie, eli maantie 339, suljetaan Liutussa ajoneuvoliikenteeltä maanantaina 3. syyskuuta alkaen. Parin viikon sulku koskee 400 metrin matkaa Vatialantien risteyksestä Tampereelle päin.

Moottoriliikenne ohjataan 3.9.–16.9. kulkemaan kiertoteitse Holvastintien ja Kaukajärventien kautta. Kulku tonteille järjestetään. Sen sijaan jalankulkijat ja pyöräilijät voivat sulun aikanakin käyttää normaalisti Kangasalantien vierellä kulkevia kevyen liikenteen väyliä.

Kiertotiejärjestelyn aikana Toosin alikulku uusitaan ja tehdään vesihuoltoon liittyviä töitä. Sululla halutaan varmistaa työn turvallisen toteuttamisen lisäksi koululaisten ja muun kevyen liikenteen turvallinen Kangasalantien ylittäminen.

Kangasalantien ja Vatialantien risteyksen kiertoliittymä valmistuu marraskuussa Pirkanmaan ELY-keskuksen ja Kangasalan kaupungin yhteisenä MAL-hankkeena. Hankkeen kustannukset ovat vajaa miljoona euroa.

Pahoittelemme rakennustöistä aiheutuvaa häiriötä liikenteelle.

Liite: Kartta

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Mikko Asunen, Pirkanmaan ELY-keskus, p. 0295 036 106
Työpäällikkö Annukka Hakala, Destia Oy, p. 040 529 7860