Pirkanmaalla uusia koronatartuntoja – sairaaloissa vierailua rajoitetaan


Pirkanmaalla on todettu torstain 13.3. kuluessa viisi uutta koronavirustapausta. Uusista tartunnoista yksi liittyy Pitkäjärven koulun koronavirusaltistukseen. Tartunnan saanut on ollut karanteenissa eikä ole altistanut koulun oppilaita. Neljä muuta ovat sairastuneet matkailtuaan Itävallan Tirolin alueella.

Näihin tapauksiin ei tämänhetkisen arvion mukaan liity joukkoaltistumisia. Muutamiin lähikontakteihin ollaan yhteydessä.

Kaikki Pirkanmaalla todetut uudet tapaukset ovat lieväoireisia ja kotihoidossa. Kaikkiaan Pirkanmaalla on tähän mennessä laboratoriotesteillä todettu 17 koronavirustartuntaa.

Varaudutaan kiireettömän hoidon perumiseen

Sairaanhoitopiiri on aloittanut varautumisen päivystyksen kasvavaan potilasmäärään Tays Keskussairaalassa. Kiireetöntä toimintaa vähennetään vaiheittain ensi viikon jälkeen. Käytännössä tämä tarkoittaa potilaille sitä, että potilaiden kiireettömiä toimenpide- ja vastaanottoaikoja perutaan ja uusista ajoista ilmoitetaan erikseen.

Taysin sairaaloissa on päätetty rajoittaa vieraiden vastaanottamista kotimaasta ja ulkomailta. Omaiset ja läheiset voivat kutenkin toistaiseksi vierailla sairaaloissa.

Sairaanhoitopiiri rajoittaa myös henkilökuntansa työ- ja virkamatkoja sekä kotimaahan että ulkomaille maalis-toukokuun ajan. Sairaanhoitopiri edellyttää, että työntekijät noudattavat myös muiden matkojen kohdalla viranomaisten matkustusrajoitetta.

Sairaalan neuvontapuhelimet ovat olleet erittäin kuormittuneita. Puhelinneuvontaa pyritään vahvistamaan, mutta samalla toivotaan sairaanhoitopiirin ja muiden viranomaisten sähköisten tiedotteiden laajaa hyödyntämistä aina kuin mahdollista.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tiedottaa kaikista uusista koronavirustapauksista toistaiseksi päivittäin klo 11. Muina aikoina infektioyksikkö keskittyy tartuntaketjujen selvittämiseen.

Lisätietoja

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin neuvontanumero koronavirustartuntaa epäileville ympäri vuorokauden puh. 03 311 65333.

Kangasalan neuvontanumero kuntalaisille joka päivä klo 8-21 puh. 03 56554020.

Lisätietoja koronaviruksesta Pirkanmaalla Taysin verkkosivulla tays.fi/korona