Marjo Vesa Kangasalan varhaiskasvatuksen johtajaksi


Varhaiskasvatuksen johtajan virkaan on valittu kasvatustieteiden maisteri Marjo Vesa Kangasalta.

Varhaiskasvatuksen johtajan tehtäviin kuuluu varhaiskasvatuspalveluiden strateginen ja tavoitteellinen johtaminen, palveluiden monipuolinen kehittäminen sekä taloudesta, tuloksellisuudesta ja vaikuttavuudesta vastaaminen. Tehtävän hoitamisessa on tärkeää, että johtajalla on positiivinen ja tulevaisuuteen suuntautuva palveluasenne, näkemys kehittyvän ja kasvavan kaupungin varhaiskasvatuspalveluiden keskeisestä roolista ja niiden järjestämisestä sekä kaupunkilaisten laaja-alaisen hyvinvoinnin edistämisestä. Työn tekemistä helpottaa, jos tietää, miten kunta toimii, ja hallitsee yleisen johtamis- ja talousosaamisen lisäksi digitaalisen maailman verkostoineen ja viesteineen.

Varhaiskasvatuksen palvelualueeseen kuuluu Kangasalla esiopetus, päiväkotitoiminta, perhepäivähoito, avoin varhaiskasvatustoiminta, ostopalvelut, lastenhoidon tuet sekä palvelusetelitoiminta. Varhaiskasvatuksen johtaja tekee aktiivisesti töitä myös erilaisissa paikallisissa ja alueellisissa verkostoissa sekä sidosryhmissä.

Marjo Vesa työskentelee tällä hetkellä Ylöjärven kaupungin varhaiskasvatuksen johtajana. Tätä ennen hän on työskennellyt mm. erilaisissa päällikkötehtävissä Tampereen kaupungilla. Kangasalla hänen työnsä alkaa huhtikuussa.

Varhaiskasvatuksen johtajan virkaan tuli neljä hakemusta. Kaikki hakijat olivat tehtävään kelpoisia, joten heillä on varhaiskasvatuksen johtajan tehtävän laajuuteen ja monimuotoisuuteen soveltuva ylempi korkeakoulututkinto. Hakijoista haastateltiin kolme ja kaksi lähetettiin soveltuvuusarviointiin. Viran täytössä noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa.

 

Lisätietoja  

Hyvinvointijohtaja Kati Halonen, p. 044 486 0470, kati.halonen(at)kangasala.fi