Lumoava Kangasala -ympäristö- ja taideohjelman taidekoordinaattoriksi valittiin Public Art Agency Finland


Yhteistyösopimuksen myötä Public Art Agency Finland toteuttaa tulevina vuosina Kangasalla useita taidekilpailuja ja muita julkisen tilan taiteen hankkeita.

Kangasalan kaupunki kilpailutti alkuvuodesta 2022 Lumoava Kangasala – ympäristö- ja taideohjelmaan liittyvät taidekoordinaattorin palvelut tuleviksi 3-5 vuodeksi. Sivistyslautakunnan päätöksellä Public Art Agency Finland valikoitui tarjouskilpailutuksessa palveluntarjoajaksi. Public Art Agency Finland ja Kangasalan kaupunki ovat tältä pohjalta sopineet yhteistyöstä.

Olemme tehneet Kangasalan kaupungin kanssa jo aiemmin onnistuneesti töitä yhdessä mm. Lamminrahkan alueellisen taideohjelman, Lumoava Kangasala ympäristö- ja taideohjelmaan liittyvien toimenpideohjelmien sekä eri taidekilpailujen merkeissä. On hienoa, että nyt tällä sopimuksella yhteistyömme tiivistyy ja voimme taidekoordinaattorina auttaa Kangasalan kaupunkia julkisen taiteen hankkeiden läpiviemisessä koko tiimin voimin pitkäjänteisemmin tulevina vuosina,  Public Art Agency Finlandin perustaja Maija Kovari summaa.

Etenkin rakentuvalle Lamminrahkan alueella käynnistyy lähivuosina useita julkisen taiteen hankkeita. Lamminrahkasta tulee luonnonläheinen asuinalue Tampereen ja Kangasalan rajalle. Kuva: NOAN Oy.

Jokaisesta taidekoordinointia vaativasta hankkeesta sovitaan erikseen. Kangasalla julkisen taiteen taidekoordinaattorin työhön voi sisältyä erilaisia tehtäviä aina taidekilpailujen järjestämisestä teosten käytännön toteutuksen koordinointiin tai kaupungin taidetyöryhmän työn tukemiseen.

Kangasalan julkisen taiteen ohjelma on kunnianhimoinen ja etenkin rakentuvalle Lamminrahkan alueella on lähivuosina käynnistymässä useita julkisen tilan taiteen hankkeita. Myös valmisteilla olevien uusien koulurakennushankkeiden myötä Kangasalle saadaan lisää taidetta prosenttiperiaatteen voimin.

Lisätietoja:

Maija Kovari, projektipäällikkö, yrittäjä, Public Art Agency Finland
maija.kovari (at)paaf.fi, puh. 044 502 3252

Marke Vornanen, vapaa-aikapalveluiden johtaja, Kangasalan kaupunki
marke.vornanen(at)kangasala.fi, p. 044 4813041