Lähiruokapäivän avajaistapahtuma Raudanmaalla la 10.9.2022 klo 9–16


Valtakunnallisen Lähiruokapäivän avajaistapahtuma järjestetään tänä vuonna Kangasalla Raudanmaalla. Koko perheen maksuttoman tapahtuman teemana on Tulevaisuuden ruuantuottajat, ja päivän aikana pääsemme nauttimaan juhlapuheenvuoroista, musiikkiesityksistä sekä makunystyröitä kihelmöivistä lähiruokaelämyksistä.

Juhlaohjelma alkaa klo 10 juhlapuheenvuoroilla, jonka jälkeen jammaillaan Herra Heinämäen Lato-orkesterin ja Kangasalan Pikkupelimannien tahtiin. Raudanmaan kylätalon piha-alueella on lähiruokatori, jossa on mukana monipuolinen kattaus lähialueen tuottajien tuotteita. Raudanmaan kylätalon kahvila Mäyrässä taiotaan herkullinen lähiruokabrunssi klo 11–15. Tervetuloa ostoksille ja herkuttelemaan!

Tapahtumapäivänä lapsille on tarjolla monenlaista maaseudun puuhaa. Raudanmaan kylätalolla toimivalle Lastenmaatila Pikkupihalle on vapaa pääsy ja sen asukkaat; kanat, puput, marsut, ankat, miniatyyrihevoset, lampaat, vuohet, laamat ja alpakka; ovat vieraiden ihasteltavissa. Eläinystävien lisäksi muun muassa ponien kauneussalonki, polkutraktorit, pihaleikit ja pelit sekä leikkialue odottavat leikkijöitä viettämään touhukasta syyspäivää maalla. Lastenmaatila ja tapahtuma-alue avautuvat klo 9.

Tapahtumapäivän tarkempi ohjelma on osoitteessa: www.raudanmaa.com

Bussilla perille

Kangasalan kaupunki tarjoaa ilmaisen bussikuljetuksen Kangasalan keskustasta linja-autoasemalta (kirjaston vieressä) juhlapaikalle. Lähdöt Kangasalan keskustasta ovat klo 8:30, 9:15, 10, 11, 12, 13, 14 ja klo 15. Lähdöt takaisin 10:30, 11:30, 12:30, 13:30, 14:30 ja 16.

Tampereen seudun joukkoliikenne Nyssen linjat 40A, 40B ja 40 C kuljettavat Kangasalan keskustaan kätevästi Tampereen suunnasta. Katso Nyssen aikataulut: https://reittiopas.tampere.fi

Valtakunnallisen Lähiruokapäivän avajaiset

La 10.9.2022 klo 9–16, Vapaa pääsy
Raudanmaan kylätalo, Ponsantie 1269, 36340 Tohkala
Ohjelma: www.raudanmaa.com

Ilmoita kohteesi Lähiruokapäivään

Valtakunnallinen Lähiruokapäivä juhlistaa ruoantuottajia, lähiruokaa ja maaseudun elämyksellisyyttä ympäri Suomea. Tilat, ravintolat ja muut kohteet voivat ilmoittautua mukaan tapahtumapäivään saakka! Lue lisää osoitteesta: www.lähiruokapäivä.fi

Pirkanmaan oma Lähiruokatapahtuma Lähiruokasafari järjestetään samana päivänä 10.9. ja sen kohteet kannattaa kurkata täältä: https://visitpirkanmaa.fi/lahiruokasafari/

Tervetuloa mukaan suomalaisen ruoantuotannon ja maaseudun juhlapäivään!

Lähiruokapäivän avajaistapahtuman järjestää Raudanmaan kyläosuuskunta yhdessä Maaseutuverkoston, Pirkanmaan matkailu ry:n, Kangasalan kaupungin ja Visit Kangasalan kanssa.