Kulttuuri- ja hyvinvointitorin ohjelma


Kulttuuri ja hyvinvointitorin esiintyjien aikataulu Kangasala-talon salissa 15.4. klo 10–14.

 

10.00 Valkeakoski-opisto: Tanssiorkesteri Valo

10.15 Valkeakoski-opisto: Jazzbee

10.30 Tervetuloa Kulttuuri- ja hyvinvointitorille, tapahtumakoordinaattori Jasmine Pajari

10.45 Kangasalan pikkuteatteri

11.00 Sekakuoro Pikantit

11.15 Pirkanmaan musiikkiopiston muskari

11.45 Pirkanmaan musiikkiopisto: soitinkokeilu

12.15 Kangasalan Naisvoimistelijat

12.30 Kangasalan musiikinystävät ry: Kangasala Classic 2023

12.45 Valkeakoski-opisto: tanssin harrastajia

13.00 Kangasalan Kansantanssijat

13.15 Tampereen konservatorion tanssiesityksiä ja tanssikokeilua

Tervetuloa!

 

Enemmän esiintyjistä

 

10.00 Tanssiorkesteri Valo

Tanssiorkesteri Valo on edeltäjänsä Tanssiorkesteri Tahdistimien tavoin Valkeakoski-opiston hurmaava kokoonpano, jonka laaja ohjelmisto valikoituu viikottaisissa harjoituksissa bändiläisten ideoiden pohjalta. Vanhemman tanssimusiikin ja tuoreiden iskelmien välillä kuljetaan genrerajoihin tuijottamatta ja rennolla asenteella. Bändin tunnelmia tulkitsevat tanssimusiikin konkarit Elina Saarinen ja Päivi Miettinen.

 

10.15 Jazzbee

Valkeakoski-opiston jazzbändi Jazzbee on hyväntuulinen kokoonpano, jonka sydän sykkii groovelle ja svengaaville rytmeille. Ohjelmistoon valitaan yhdessä perinteisiä jazz-sävelmiä sekä tuoreempaa rytmimusiikkia. Improvisoidut soolot ovat myös tärkeä osa soittamista. Laulusolisteina tunnelmiin heittäytyvät upeat Taru Paajanen ja Sanna Hellstén.

 

10.45 Kangasalan pikkuteatteri

Ronja Ryövärintytär

Ronja Ryövärintytär on tarina, joka koskettaa ajattomasti ihmisiä. Tarina ystävyydestä, erilaisuudesta, itsensä voittamisesta on kaikessa kauneudessaan myös tarina pelosta, vihasta ja oudosta maailmasta. Tarina seuraa Ronjan kasvua ryövärisukujen riidan keskellä. Ronja Ryövärintytär on Astrid Lindgrenin klassikkoteos, joka kertoo ajattomasti henkisestä kasvusta ja lähimmäisen rakkaudesta.

Kangasalan Pikkuteatteri esittää Ronja Ryövärintyttären kaikessa komeudessaan. Anniina Pasosen sovitus on täynnä tanssia ja laulua läpi kauniin tarinan. Luvassa on teos, johon kuka tahansa voi heittäytyä vietäväksi.

 

11.00 Sekakuoro Pikantit

Sekakuoro Pikantit esittää makupaloja marraskuussa 2023 pidettävästä musikaali- ja elokuvamusiikin konsertistaan.

 

11.15 Pirkanmaan musiikkiopiston muskari

Sateen salaisuus – Pirkanmaan musiikkiopiston muskarituokio
klo 11.15-11.45

Huhutaan, että kohta alkaa sataa. Pienet taimet odottavat sitä jo innokkaasti! Mitähän lehden alta paljastuukaan? Tervetuloa mukaan koko perheen muskarituokioon, jossa lauletaan, soitetaan ja tanssitaan. Laululeikkejä tahdittavat Pirkanmaan musiikkiopiston varhaisiän musiikinopettajat ja säestäjinä toimivat musiikkiopiston soitonopettajat. Tule mukaan musisoimaan!

 

11.45–12.15 Pirkanmaan musiikkiopiston soitinkokeilu

Soitinkokeilua

Miltä kuulostaa saksofoni? Entä miten viulua soitetaan? Tule kokeilemaan soittimia Pirkanmaan musiikkiopiston soitonopettajien kanssa!

 

12.15 Kangasalan naisvoimistelijat

Kangasalan Naisvoimistelijoiden telinevoimistelun ryhmä koostuu 4.-6. luokkalaisista, innokkaista ja ahkerista voimistelijoista, jotka harjoittelevat yhdessä kerran viikossa. Ohjelman ovat koostaneet ryhmän ohjaajat Lotta ja Julia, mutta myös voimistelijat ovat itse olleet aktiivisesti vaikuttamassa valmiin esityksen rakentumisessa. Ohjelmassa kuulemme musiikkia La La Land -elokuvasta.

 

12.30 Kangaslan musiikinystävät ry; Kangasala Classic 2023

J.S. Bach: Sooloviulupartita nro 3

II Loure

Hanna Parviainen, viulu

 

Antonio Bruni: 6 Duos Concertants, Book 4: Duo nro 5 C-duuri

I Adagio – Allegro

Hanna Parviainen, viulu

Elina Heikkinen, alttoviulu

 

Kappaleiden kesto yhteensä n. 10 min

Lisäksi Elina Heikkinen kertoo Kangasalan musiikinystävät ry:n toiminnasta sekä esittelee vuoden 2023 Kangasala Classic -festivaalia.

 

12.45 Valkeakoski-opisto

Valkeakoski-opiston tanssin harrastajat esiintyvät. Esiintyjinä lapsia, nuoria ja aikuisia.

 

13:00 Kansantanssijat

Kangasalan kansantanssijoiden Aurinkomakrilli -ryhmässä tanssii 10–16 -vuotiaita nuoria. Heidät luokiteltiin Karjalaisen nuorisoliiton kevätpäivillä VALIO- luokkaan, mikä on huikea saavutus. Esityksen nimi on ”Heila heilutti hattuansa” Polkasta katrilliin. Ohjelmisto on tänä vuonna perin kangasalalaista! Kustaa salmisen polkka Kangasalan Huutijärveltä, Masurkka Kangasalta sekä Ruotsinkatrilli Sahalahdelta. Lopuksi katrilli Suojärveltä.

Minihimpulat ja Himpulat (alle kouluikäisten ryhmä 2-7-vuotiaat) esittävät: Tirlirlittiä, Paras leikki, Huh hah hei ja Taneli.

 

13.15 Tampereen konservatorion, tanssiesitys ja tanssikokeilua

Tampereen konservatorion ihastuttavia baletti- ja nykytanssiesityksiä taiteen perusopetuksen perustason ryhmien esittämänä.

Tule kokeilemaan tanssia Tampereen konservatorion opettajien opastuksella! Aikaisempaa tanssikokemusta ei tarvita, ja kaiken ikäiset kokeilijat ovat tervetulleita mukaan!

 

Kangasala-talossa ja Kimmo Pyykkö -taidemuseolla tapahtuu koko päivän

klo 10–14 Kimmo Pyykkö -taidemuseoon vapaa pääsy

klo 11–13 Metsätöitä -näyttelyssä paikalla näyttelyn muotoilija Merja Palin tavattavissa. Merja on paikalla kertomassa näyttelystä ja töistään taideteollisena suunnittelijana ja muotoilijana. Tule kysymään ja jututtamaan muotoilijaa!

klo 10–14 Lapsille ja perheille taidemuseossa on luvassa hauskaa Taidesuunnistusta. Ratko tehtävät ja saat palkkioksi tarramerkin. ”Astu sisään metsäseikkailuun! Satumetsän suloinen Kamu-kettu on kadottanut ystävänsä ja tarvitsee sinun apuasi. Auta Kamua etsimään kaverit ja ratkaise metsäretken pulmat ja tehtävät. Maksuton taidesuunnistus lapsille.”

klo 10-14 Lähellä -luontokuvanäyttelyn valokuvaajat Taru Rantala ja Joanina Rantala ovat tavattavissa Kangasala-talon 2 krs. näyttelyssään koko tapahtuman ajan.

Kangasala-talossa 2 lippua 1 hinnalla -lipputarjouksia valikoituihin tapahtumiin – tarjoukset julkaistaan tapahtumaviikolla, ja tarjous on lunastettavissa ainoastaan Kulttuuri- ja hyvinvointitorilla jaettavalla kupongilla. Tule noutamaan oma kuponkisi ja seuraa ilmoittelua Kangasala-talon kanavissa!

 

Muuta ohjelmaa

Kuvataide- ja käsityökoulu Emil

Animaatiotyöpaja lauantaina 15.4 klo 10-14. Työpaja sopii lapsille ja nuorille 4-vuotiaasta alkaen.

Kangasala-talon ala-aula, portaikon takana oleva tila.

Luo oma eläinhahmo paperista ja hahmolle tarina ja kuvaa siitä animaatio. Animaatio tehdään ipadilla Stop motion -ohjelmalla. Opettajat ohjeistavat tekemisen eri vaiheissa.  Työpajaan voi tulla koska tahansa klo 10-14 välillä. Työpaja sopii kaikenikäisille lapsille ja nuorille. Ohjaajina toimivat Loes Van Dorp ja Tiina Kaisa Leppänen.

 

Uusien kuntalaisten kutsuvierastilaisuus

Uusien kuntalaisten tilaisuus järjestetään Valtuustosalissa Kangasala-talossa klo 11-12.

Ohjelma:

Kangasala Classic: musiikkiesitys
Kangasalan musiikin ystävät ry

Tervetuloa Kangasalle!
Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jussi Haavisto

Kehittyvä ja kasvava Kangasalan kaupunki
Kaupunginjohtaja Oskari Auvinen

Kahvittelua ja vapaamuotoista keskustelua

Klo 13-14: valtuuston ja kaupunginhallituksen puheenjohtajisto
tavattavissa kaupungin esittelypisteellä

Tilaisuudessa osallistujille jaetaan Kangasala-kassiin pakattu uuden kaupunkilaisen tietopaketti.

Valkeakoski-opiston Asahiesittely

Yleisöllä on mahdollisuus testata Asahiliikuntaa klo 10.30 ja 11.15 Kangasala-talon sisäpihalla. Liikkumishetken kesto noin 15 minuuttia.

Asahi on turvallista ja kaikille sopivaa terveysliikuntaa. Asahin liikkeet ovat helposti omaksuttavia, pehmeitä ja hitaita. Kaikki esittelyn liikkeet tehdään pystyssä.