Kulttuuri- ja hyvinvointitori 2021 muuttuu viikon mittaiseksi virtuaalikokonaisuudeksi


Vuosittainen Kangasalan järjestöjen ja kaupungin yhdessä järjestämä Kulttuuri- ja hyvinvointitori järjestetään tänä vuonna kokonaan verkkomuotoisena tapahtumana 12.–18.4.2021. Tapahtuman ohjelmassa nähdään mm. Tervetuloa Kangasalle uusien asukkaiden –tilaisuus, lisäksi kolmena päivänä lähetettävässä verkkolähetyksessä esittelyssä paikallisten kulttuuri- ja hyvinvointipalvelujen tuottajien, kolmannen sektorin ja kaupunkiorganisaation osaamista.

 

Kulttuuri- ja hyvinvointitori on kaikille kaupunkilaisille suunnattu vuodesta 2010 alkaen järjestetty tapahtuma jonka tarkoituksena on mahdollistaa kolmannen sektorin toimijoille tila ja foorumi toimintansa esille tuomiseen. Kasvattaen näin kaupunkilaisten tietoisuutta oman asuinalueensa tarjoamista harrastus- ja vapaa-ajan viettomahdollisuuksista, sekä hyvinvointia ja terveyttä edistävistä palveluista.

 

Virtuaalisesta olomuodosta huolimatta Kulttuuri- ja hyvinvointitori tarjoaa kohtaamisia ja keskustelua eri toimijoiden välillä.

Vuodesta 2014 lähtien tapahtumaa on järjestetty Kulttuurikortteliin (pääkirjasto, Kangasala-talo, Kimmo Pyykkö -taidemuseo ym.) levittyvänä kokonaisuutena, jonka osallistujina on nähty runsas joukko paikallisia järjestöjä, yhdistyksiä ja seuroja sekä kaupungin eri palvelukeskusten edustajia. Tänä vuonna tapahtuma saa täysin uuden muodon viikon kestävänä verkkotapahtumana, jossa luvassa on tuttuun tapaan järjestöjen esittelyjä ja haastatteluja, mutta myös visailuja, kisailuja, videoita, sekä paljon, paljon muuta.

Ohjelmaa on tarjolla suorana Teams –livelähetyksenä kolmena päivänä ti 13.4. –to 15.4.2021. Luvassa mm. suuren suosion Kulttuuri- ja hyvinvointitoreilla kerännyt Nallelääkärin etävastaanotto, vinkkejä vastuulliseen luonnossa liikkumiseen, Kangasalan ravitsemusneuvojan luento ruoan vaikutuksista hyvinvointiin ja terveyteen, lajiesittelyssä avovesiuinti, kurkistus tulevaan Kangasala Classic –festivaaliin, sekä haastatteluja ja järjestöjen esittelyjä. Tapahtuman osallistujat pääsevät myös keskustelemaan ja esittämään kysymyksiä osana liveohjelmaa. Tapahtuman ohjelma julkistetaan kokonaisuudessaan perjantaina 9.4.

 

Nallelääkärissä pehmolelut pääsevät oikeiden lääkäriopiskelijoiden hoivaan.

Nallelääkäri pitää tänä vuonna potilaille etävastaanottoa osana tapahtumaa.

Myös Kangasalan uusien asukkaiden kannattaa olla tapahtumassa kuulolla, sillä keskiviikkona 14.4. klo 18 Kangasalan valtuuston puheenjohtaja ja kaupunginjohtaja toivottavat kaikki kaupungin uudet ja vanhat asukkaat tervetulleiksi uusien asukkaiden virtuaaliseen Tervetuloa Kangasalle –tilaisuuteen.

 

Kulttuuri- ja hyvinvointitori 2021 verkossa koko viikon 12.–18.4.

Tiistai 13.4. Teemana hyvinvointi ja terveys

Keskiviikko 14.4. Teemana harrastukset ja vapaa-aika,

Torstai 15.4. Hyvä elämä Kangasalla

Tutustu vuoden 2021 tapahtuman osallistujiin osoitteessa www.kangasala.fi/kulttuuritori