Kolme Pirkanmaan kuntaa uudenlaiseen yhteistyöhön


Matkailuyhteistyösopimuksen allekirjoitustilaisuudessa vasemmalta Business Kangasalan toimitusjohtaja Päivi Kuusivaara, Pälkäneen kunnanjohtaja Pauliina Pikka, Kuhmoisten kunnanjohtaja Valtteri Väyrynen ja Kangasalan kaupunginjohtaja Oskari Auvinen.

Kangasalan kaupunki sekä Pälkäneen ja Kuhmoisten kunnat aloittavat alkuvuodesta 2023 uudenlaisen matkailuyhteistyön. Yhteistyön tavoitteena on kasvattaa alueen elinvoimaa ja löytää uusia avauksia. Kuntien talousarvioissa on varattu rahoitus kaksivuotiselle hankkeelle vuoden lisäoptiolla.

Kangasalan, Kuhmoisten ja Pälkäneen alueella on yhteensä noin 11 800 kausiasuntoa. Se on liki neljännes kaikista Pirkanmaan alueen kausiasunnoista. Kausiasukkaiden viihtyminen ja matkailun kehittäminen ovat jokaiselle kunnalle tärkeitä elinvoiman lähteitä.  Kuntia kiinnostaa kausiasuntojen käyttöasteen kasvattaminen, etätöiden mahdollistaminen ja digitaalisten palvelujen lisääminen. Myös Pirkkalan lentokentän kansainvälisten matkailijoiden houkuttelu ja matkailijoille suunnattujen palvelujen ja yöpymismahdollisuuksien kehittäminen on osa yhteistyötä.

Kangasalan kaupunginjohtaja Oskari Auvinen, Kuhmoisten kunnanjohtaja Valtteri Väyrynen ja Pälkäneen kunnanjohtaja Pauliina Pikka allekirjoittivat sopimuksen Kangasalla maanantaina 9.1.2023. Sopimuksen operatiiviseksi tuottajaksi on valittu Kangasalan elinkeino- ja matkailuyhtiö Business Kangasala Oy. Yhteistyöhankkeeseen tullaan rekrytoimaan kokopäiväinen projektityöntekijä.

Lisätiedot:

Toimitusjohtaja Päivi Kuusivaara, Business Kangasala
P. 044 430 9246