Kaupunki selvittää, miten liityntäpysäköintiä pitäisi kehittää – osallistu kyselyyn!


Kangasalan kaupunki haluaa edistää kestävämpää liikkumista ja tarjota vaihtoehdon pelkästään henkilöautolla kulkemiselle liityntäpysäköinnin avulla. Liityntäpysäköinnillä tarkoitetaan autojen, polkupyörien tai muiden ajoneuvojen jättämistä pysäköintialueelle ja matkan jatkamista yleensä joukkoliikenteellä. Kaupunki selvittää kevään aikana liityntäpysäköinnin nykytilaa ja kehitystarpeita. Tavoitteena on muodostaa kokonaiskuva liityntäpysäköinnin kysynnästä ja nykyisten paikkojen riittävyydestä Kangasalla. Samalla selviää, onko nykyisiä alueita tarpeen parantaa ja laajentaa tai kaivataanko kokonaan uusia alueita.

Selvitykseen liittyy tänään auennut nettikysely, johon toivotaan vastauksia myös niiltä kaupunkilaisilta, jotka eivät ole käyttäneet liityntäpysäköintiä. Kyselyvastaajien kesken arvotaan 20 euron arvoinen S-ryhmän lahjakortti. Nettikyselyllä kerätään tietoa muun muassa käyttäjien matkaketjusta, saapumissunnista ja syistä hyödyntää liityntäpysäköintiä.

Selvitys tukee Kangasalan kaupungin liittymistä Hinku-sitoumukseen ja seutukunnan yhteistä tavoitetta olla hiilineutraali vuonna 2030. Selvityksestä tavoitellaan apua myös Kangasalan kaupunkistrategian toteutukseen. Selvityksen toteuttaa Linea Konsultit Oy.

Nettikysely on avoinna 8.4.2020 astiKyselyyn pääset vastaamaan tästä linkistä:

https://link.webropolsurveys.com/S/18EC37DD27A3C1B5

Osana selvitystä Kangasalla on valituilla pysäköintialueilla jaettu kyselykutsuja myös suoraan autojen tuulilaseihin. Jos olet saanut tällaisen kutsun, vastaathan siinä osoitettuun kyselyyn.

Lisätiedot:

Atte Mantila, projektipäällikkö, Linea Konsultit Oy
etunimi.sukunimi@linea.fi, p. 0400 858 170

Tuomas Kähkönen, Kangasalan kaupunki
tuomas.kahkonen(at)kangasala.fi, p. 050 406 1173

Kyselyssä ei kerätä vastaajien tunnistamiseen liittyviä henkilötietoja. Selvityksen tuloksista ei voida erottaa yksittäisen vastaajan vastauksia tai päätellä vastaajien henkilöllisyyttä. S-ryhmän lahjakortin arvontaan osallistuminen on vapaaehtoista eikä arvonnan tietoja yhdistetä kyselyvastauksiin. Linkki tietosuojaselosteeseen löytyy nettikyselylomakkeen alusta. Arvonnan säännöt löytyvät arvontalomakkeesta.