Kauhujen Kangasala – hurja halloweenviikonloppu keräsi osallistujia ympäri Pirkanmaata


Kangasalla järjestetyn halloween-teemaisen tapahtumakokonaisuuden tapahtumat keräsivät yli 2000 osallistujaa.

Menneenä viikonloppuna järjestetty Kauhujen Kangasala – hurja halloweenviikonloppu oli tänäkin vuonna täynnä selkäpiitä karmivan hauskaa ohjelmaa koko perheelle. Viikonlopun aikana Kangasalla järjestettyihin 17 eri tapahtumaan osallistui yli 2000 kävijää ympäri Pirkanmaata. Kävijöissä korostuivat kaikenikäiset ja ohjelmaa oli tarjolla laidasta laitaan.

 

Osa ohjelmasta oli omatoimisesti kierrettäviä, kuten Kulkijat -kauhukierros, jossa seikkailtiin tänä vuonna Mobilian autokylän alueella. Osallistavasti toteutetun Kauhukierroksen idea lähti liikkeelle jo vuonna 2020, jolloin koronarajoitukset estivät normaalin halloweentapahtuman järjestämisen. Syntyi idea kierroksesta, jonka kuka tahansa kaupunkilainen voisi kiertää oman älypuhelimensa opastamana, ja jonka tekijöiksi saisivat osallistua kaikki sen tekemisestä kiinnostuneet. Tapahtumasta rakentui viikonlopun mittainen itsenäisesti kuljettava kierros, jonka kiersi tänä vuonna lähes 800 innokasta kiertäjää. Tapahtuman käsikirjoittivat, ohjaisivat, kuvasivat ja näyttelivät kaupunkilaiset, kun kaupunki huolehti tapahtuman tuotannosta.

 

Osallistavasti toteutettu kauhukierros tuotettiin yhdessä kaupunkilaisten kanssa.

 

Tapahtumista valtaosa oli suunnattu lapsille ja perheille, ja esimerkiksi Kirkkoharjun näkötornilla pidetyssä kammokellarissa ja Haralanharjun valopolulla vieraili viikonlopun aikana satoja perheitä. Monet tapahtumiin saapuneista kertoivat lähteneensä sinne ympäryskunnista juuri halloween-teeman innoittamina.

 

Tapahtumaviikonlopun osana kuultiin myös konsertti pimeässä salissa kuuloaistin ja mielikuvituksen herkistämiseksi. Konsertissa esiintyi sello – kitara kokoonpano Duo IhanUus, joka sai konsertin päätteeksi yleisöltä raikuvat aplodit. Pimeitä konsertteja onkin varmasti luvassa myös jatkossa.

Halloweeniin kuuluu myös teemapukeutuminen ja Kangasalan Sanomien kanssa yhteistyössä järjestetty pukukilpailu keräsi runsaasti upeita kuvia huolella mietityistä halloweenasuista. Asuja jaettiin myös sosiaalisessa mediassa #kauhujenkangasala.

 

Pääkirjaston ala-aulaan sijoitettu tintamareski innosti ottamaan kuvia Kauhujen Kangasalan hengessä.

 

Kiinnostus halloweenia kohtaan tuntuu nousseen huomattavasti viimeksi kuluneina vuosina ja Kangasalla on Kauhujen Kangasalan myötä vastattu tähän tarpeeseen. Tapahtumaviikonlopusta on saatu hyvää palautetta niin tapahtumien järjestäjiltä kuin niissä käyneiltäkin. Kauhujen Kangasalan tapahtumat tuovat kaivattua toimintaa muuten niin synkkään loka-marraskuun vaihteeseen.

 

Kauhujen Kangasalan idea on alusta alkaen ollut toimia yhteisöllisesti toteutettuna halloweenviikonloppuna, jossa useiden eri tapahtumajärjestäjien tapahtumat kootaan yhteisen tapahtuman alle ja joita markkinoidaan yhdessä. Kauhujen Kangasala on malliesimerkki osallistavasti luodusta uudesta tapahtumakonseptista, joka tullaan varmasti järjestämään myös tulevina vuosina.