Kangasalan vuoden 2022 rakennushanke


Kangasalan kaupungin vuoden rakennushankkeeksi on valittu kaupunkipientalo Rämmal Vatialassa. Vuoden rakennushankkeeksi haluttiin valita tällä kertaa suomalaisessa rakennusperinteessä hieman uudemman rakennustyypin laadukas edustaja. Valinnan teki Kangasalan kaupungin viranomaislautakunnan työryhmä.

Kaupunkipientaloalueilla yksittäisistä rakennushankkeista muodostuu kokonaisuus, jossa on kiinnitettävä erityistä huomiota rakennushankkeen sovittamiseen yhteen viereisten hankkeiden kanssa.  Kohteen puhdaslinjainen arkkitehtuuri rauhoittaa ja rytmittää kaupunkipientaloalueen monimuotoiseksi muodostuvaa katujulkisivua.

Vuoden rakennushanke    Kaupunkipientalo Rämmal
Rakennuttaja                          Martin Rämmal
Suunnittelija                            Miia Korhonen, rakennusinsinööri
Vastaava työnjohtaja         Marko Rocklin, rakennusinsinööri

 

                          

Valokuva Anna-Leena Lehtiniemi

Vuoden rakennushankkeeksi valittu kaupunkipientalo Rämmal sijaitsee Vatialan Lemetyssä Kangasalan ensimmäisellä kaupunkipientaloalueella.  Rakennusta on sovitettu yhteen naapuritontille samaan aikaan suunnittelussa olleen rakennuksen kanssa ja se muodostaa selkeää ja rauhallista julkisivua katutilaan. Rakennuksen massa on puhdaslinjainen ja julkisivusommittelu on hyvin hallittu. Julkisivuaiheena suurimittakaavainen sisäänkäynti rytmittää katujulkisivua ja muodostaa puolijulkista tilaa rakennuksen eteen. Julkisivumateriaalina on käytetty puuta, joka pehmentää muuten varsin kiviseksi muodostuvaa urbaania katutilaa.

 

Lisätietoja
Anna-Leena Lehtiniemi, kaupunginarkkitehti
p. 044 431 4177
anna-leena.lehtiniemi@kangasala.fi