Kangasalan urkutehdas 180 vuotta – juhlakonsertti Sahalahden kirkossa


Kauniissa Sahalahden kirkossa pääsee nauttimaan ainutlaatuisesta konsertista perjantaina 21. heinäkuuta klo 19–20. Tervetuloa musiikin täyteiseen iltaan!

Kuva: Vasemmalla Pauliina Hyry, oikealla Seeli Toivio

Illan aikana kuullaan selloa, laulua ja urkuja, kun lahjakas sellisti ja laulaja Seeli Toivio sekä taitava urkutaiteilija Pauliina Hyry astuvat esiin. Tunnin mittaisessa kesäillan konsertissa esitetään muun muassa J. S. Bachin, Toivo Kuulan ja Aarre Merikannon sävellyksiä.

Seeli Toivio on Sibelius-Akatemiasta väitellyt musiikin tohtori, joka on esiintynyt laajasti niin kotimassa kuin ulkomaillakin. Viimeisimmässä Toivo Kuula -laulukilpailussa hän ylsi finaaliin ja voitti erikoispalkinnon. Pauliina Hyry puolestaan on esiintynyt monipuolisena urkutaiteilijana kotimaassa ja ulkomailla. Molemmat taiteilijat ovat myös levyttäneet runsaasti musiikkia, ja heidän levyjään on myynnissä myös tässä konsertissa. Levyjä voi ostaa käteisen lisäksi kortilla ja MobilePaylla.

Kirkon naapurissa sijaitseva Sahalahden museomakasiini on myös poikkeuksellisesti auki klo 19 asti.

Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Konsertti järjestetään osana Kangasalan urkutehtaan 180-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Katso koko ohjelma: Kangasalan urkutehdas 180 vuotta – Kangasala

Tutustu esiintyjiin

Seeli Toivio

Pauliina Hyry

Sahalahden kirkko on valmistunut vuonna 1829. Se on empiretyylinen puukirkko, jonka piirustukset laati intendentinkonttori Carl Ludvig Engelin johdolla. Kirkko on avoinna vain tilauksesta.