Kangasalan sosiaali- ja terveyspalveluiden historiikin kirjoittajaksi on valittu FM Matti Wacklin ja YTL Tuula Haukka-Wacklin


Kangasalan kaupungin sosiaali- ja terveyspalveluiden historia on päätetty koota yksiin kansiin. Historiikin kirjoittajaksi on valittu toimittaja ja kirjailija FM Matti Wacklin ja YTL Tuula Haukka-Wacklin.

Aamulehdessäkin toimittajana työskennellyt Matti Wacklin on aiemmin kirjoittanut lukuisia Tampere- ja Pirkanmaa-aiheisia teoksia, muun muassa Tampereen kaupunginosakirjoja ja Tampereen kaupunginkirjaston historiikin Kaikkien sielujen apteekki (2011). Tuula Haukka-Wacklinilla on sosiaali- ja terveysalan ammattitausta.

Kangasalan sosiaali- ja terveyspalveluiden historiikista on tarkoitus koota elävä ja tarinallinen tietokirja, joka sisältää mm. ammattilaisten haastatteluja ja valokuvia. Teoksen on tarkoitus valmistua keväällä 2024. Historiikin valmistelua varten on koottu toimituskunta, joka seuraa työn edistymistä ja toimii kirjoittajien tukena. Toimituskunnan jäsenet ovat Oskari Auvinen (pj.), Kirsti Anttila, Raija Harju, Mauri Jussila, Marika Lanne, Anna-Liisa Ojala ja Seppo Ojala. Toimituskuntaan kuuluvat lisäksi vapaa-aikajohtaja Marke Vornanen ja kirjastopalvelujohtaja Annamari Nikara-Nummi sekä tiedonhallintasihteeri Leena Rajamäki.

Toimituskunta toivoo yleisöltä valokuvia, muistoja, tunnelmakuvauksia, tarinoita ja kokemuksia liittyen Kangasalan sosiaali- ja terveyspalveluihin. Valokuvia ja kirjallisia muistoja (ei terveystietoja sisältäviä) voi toimittaa tiedonhallintasihteeri Leena Rajamäelle: leena.rajamaki@kangasala.fi tai Kunnantie 1, 36200 Kangasala.