Kangasalan Nuorisovaltuuston jäsenhaku kaudelle 2023-2024!


Nuorisovaltuuston uusi kausi alkaa! Tule mukaan vaikuttavaan porukkaan! Hakuaika 1.-20.11.2022.

Mikä ihmeen nuorisovaltuusto?

Nuorisovaltuusto ajaa nuorten etuja kunnassa eli sitä voi kutsua nuorten äänitorveksi. Nuorisovaltuusto toimii myös linkkinä nuorten ja päättäjien välillä. Otamme kantaa ajankohtaisiin asioihin, osallistumme lautakuntien kokouksiin ja kaupungin työryhmiin ja teemme yhteistyötä kaupungin päättäjien kanssa. Tämän lisäksi järjestämme tapahtumia nuorille. Toimintamme on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumatonta ja yksi tehtävämme on myös saada nuoret kiinnostumaan yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta.

Nuorisovaltuuston toimintaa ohjaavat Kangasalan kaupungin nuoriso-ohjaaja Tytti Eromäki-Heino, 4H-toiminnanjohtaja Mikko Tahlo, sekä erityisnuorisotyöntekijä Jommu Jussila.

Kuka voi hakea mukaan ja miten?

Nuorisovaltuustoon voi hakea 13-18 vuotias kangasalalainen tai Kangasalla opiskeleva nuori. Nuorella ei tarvitse olla aiempaa kokemusta vaikuttamisesta, innokas asenne kiinnostus Kangasalan nuorten asioita kohtaan riittää!  Nuorisovaltuuston kausi kestää kaksi vuotta eli 2023-2024. Nuorisovaltuuston jäsenten lopullisen valinnan tekee kaupunginhallitus vuoden alussa.

Hakuaika on 1.-20.11.2022. Hakulomake on tuona aikana netissä osoitteessa https://www.kangasala.fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/nuorisopalvelut/nuorisovaltuusto/jasenhakulomake/

lyhytosoite https://bit.ly/3MKByQa

Miksi ryhtyä nuorisovaltuutetuksi?

Nuorisovaltuustotoiminta tarjoaa arvokasta kokemusta vaikuttamisesta ja vastuun ottamisesta. Nuorisovaltuuston kautta voi vaikuttaa nuoria koskeviin asioihin ja kehittää nuorille suunnattua toimintaa Kangasalla ja myös laajemmalla alueella. Tämä on rento tapa tutustua kunnallispolitiikan ihmeelliseen maailmaan. Nuorisovaltuuston kautta pääsee koulutuksiin ilmaiseksi, voi saada uusia ystäviä ympäri Suomen ja mahdollisesti lisäpisteitä haettaessa kouluun toiselle asteelle. Osallistumisesta saa siis todistuksen.

Millaista toiminta on?

Yleisölle avoimia kokouksia pidetään noin kerran kuussa. Kokoukset ovat se virallinen päätöskanava, mutta ei ainoa toimintamuoto.  Nuorisovaltuutetuista valitaan edustajat kaupungin valtuustoon, sekä sivistys-, elinympäristölautakuntaan vuosittain. Myös Kangasalta valitaan edustajat Pirkanmaan hyvinvointialueen  nuorisovaltuustoon, missä vaikutetaan Pirkanmaan laajuisesti asioihin.  Lisäksi nuoria osallistuu Kangasalan kaupungin lasten ja nuorten hyvinvointityöryhmän kokouksiin ja kouluruokaraatiin. Lisäksi teemme lausuntoja kaupungin kaavoitusasioihin ja kouluun liittyviin asioihin.  Nuorisovaltuusto on yhteydessä kaupunginvaltuutettujen kanssa vähintään kerran vuodessa yhteisessä keskustelutapahtumassa.

Epävirallisempaan toimintaan kuuluu erilaisten tapahtumien järjestäminen. Olemme järjestäneet mm. rantabileet, open stage ja musiikki- tapahtumia, vaikuttamiseen liittyviä lasten ja nuorten, sekä päättäjien yhteisiä keskustelutapahtumia.  Teemme yhteistyötä koulujen ja oppilaskuntien kanssa mm. koulutuksen merkeissä.

Toiminta muotoutuu yleensä jäsenten omien kiinnostusten mukaan kullakin toimintakaudella.  Nuvalaisille järjestetään myös koulutuksia ja yhteisiä virkistyspäiviä yleensä pari kertaa vuodessa.

Lisätietoja nuoriso-ohjaaja Tytti Eromäki-Heino  p. 0407212004  tytti.eromaki-heino(a)kangasala.fi