Kangasalan maisemat ja nähtävyydet kehyksiin


Kangasala on kuuluisa upeista maisemistaan, joita ovat historian saatossa ihailleet niin runoilijat kuin kuninkaat ja keisaritkin. Osa maisemista ja nähtävyyksistä on pian mahdollista ikuistaa omaan, maisemakehyksellä varustettuun valokuvaan.

Kangasalle on tulossa kolme maisemakehystä, jotka sijoitetaan Kirkkoharjun näkötornin ympäristöön, Sorolan monttuun ja Mobilian rantaan. Ensimmäinen kehyksistä pystytettiin Kirkkoharjulle tänään 8.9. Kooltaan kehykset ovat noin 2 metriä suuntaansa.

Kehysten visuaalisesta ilmeestä vastaa julkisten tilojen taiteeseen erikoistunut yritys Public Art Agency Finland. Graafinen suunnittelija Johanna Havimäki luonnosteli kaupungille useita vaihtoehtoisia malleja, joista ’Oksalla ylimmällä’ valittiin tuotantoon. Oksana on Kangasalan kaupungin nimikkopuu, mänty. Kehysten toteutuksessa on käytetty kaupungin ja Visit Kangsalan ilmeen mukaisia värejä. Kehykset on valmistettu paikallisen metallialan yrityksen Modusteel Oy:n pajalla Kangasalla.

Kangasalan uudet maisemakehykset houkuttelevat jakamaan kuvia kaupungin kauniista maisemista. Kuva: Ismo Santapukki.

Maisemakehysten suunnittelutyötä on ohjannut ja toteutuksesta vastannut Kangasalan kaupungin Liiku ja Leiki -työryhmä yhdessä rakentamisen palvelualueen kanssa. Hankkeen rahoittajina ovat toimineet Kangasalan kaupunki ja Visit Kangasala.

– Maisemakehykset ovat osa kaupungin monipuolisen viihtyisän ympäristön rakentamista ja kehykset ovat mukana Lumoava Kangasala -taide- ja ympäristöohjelman vuoden 2021 toimenpidesuunnitelmassa, kertoo vapaa-aikapalveluiden johtaja Marke Vornanen.

Maisemakuvakehysten edessä voi kuvata itsensä, perheensä tai vaikka kaveriporukan ja tallentaa samalla taustaksi palan Kangasalaa. Kehyksiin on mahdollista myös istahtaa kuvattavaksi. Kuvan voi halutessaan jakaa sosiaaliseen mediaan muidenkin ihasteltavaksi. Julkaisussa voi käyttää ainakin seuraavia avainsanoja #kangasala #kangasalankaupunki  #visitkangasala #maisemakehykset #oksallaylimmällä.

Kartta maisemakehyksien sijainneista. Kehys Kirkkoharjulle on jo asennettu, muut asennetaan lähiaikoina.

Lisätietoa:

Marke Vornanen, vapaa-aikapalveluiden johtaja, p. 044 481 3041

Jari Järvinen, kaupunginpuutarhuri, p. 050 550 9079