Kangasalan maisemapellot kukkivat Herttualassa ja Sahalahdella


Maisemapellot Kangasalla ilahduttavat jälleen kaupunkilaisia kukinnallaan ja tarjoavat pörriäisille syötävää. Pikkolan maisemapelto on kaksi kasvukautta viherkesannolla, mutta Herttualaan ja Sahalahdelle on kylvetty uusia kukkivia maisemapeltoja.

Kangasalan kaupunki on lisännyt kukkivia maisemapeltoja avoimille viheralueille edistämään luonnon monimuotoisuutta, tarjoamaan pörriäisille ruokaa sekä tuomaan kaupunkilaisille elämyksiä ja monipuolisia luontokokemuksia. Pikkolan kukkiva maisemapelto on ilahduttanut kaupunkilaisia vuosina 2020 – 2021 tapahtumakentän vieressä ja tänä vuonna kukkivia maisemapeltoja löytyy Herttualasta ja Sahalahdelta.

 

Kangasalan maisemapelloilla toteutetaan viljelykiertoa rikkakasvien ja kasvitautien kurissa pitämiseksi ilman kemiallisia torjunta-aineita. Viljelykierto parantaa myös maan kasvukuntoa ja tehostaa ravinnekiertoa sekä edistää peltoluonnon monimuotoisuutta. Pikkolan maisemapelto on viherkesannolla vuosina 2022 – 2023, jonka jälkeen on tarkoitus palata taas kukkiviin maisemapeltokasveihin. Herttualan ja Sahalahden maisemapelloille on kylvetty hunajakukkaa erityisesti pölyttäjien hyödyksi. Herttualan maisemapelto sijaitsee Herttualantien, Valamontien ja Lahdentien välissä olevalla peltoalueella. Sahalahden maisemapelto sijaitsee Kuhmalahdentien varrella Sälssinkujan ja Marjatien välisellä peltoalueella.

 

Kangasalan maisemapeltoja voi tulla katselemaan tai poimimaan kukkia maltillisin määrin niin kauan kuin kukintaa riittää. Maisemapelloille on suositeltavaa saapua jalkaisin tai polkupyörällä. Kaupunki toivoo myös, että kukkia omaksi iloksi keräävät käyttäisivät samoja pelloille muodostuvia polkuja, jotta kukkapelto ei tallaantuisi joka puolelta. Pysäköitäessä katujen varteen on hyvä muistaa liikenneturvallisuus alueilla ja huomioida muut kulkijat.

 

Herttualan maisemapellon sijainti kartassa punaisella rajatulla alueella.

 

Sahalahden maisemapellon sijainti kartassa punaisella rajatulla alueella.

 

Lisätietoa:

Jari Järvinen, kaupunginpuutarhuri, p. 050 550 9079

 

Milla Santalehto, suunnittelija, p. 044 481 3009

 

Linkki avoimien viheralueiden kehittämissuunnitelmaan:

Avoimien viheralueiden kehittämissuunnitelma