Kangasalan kulttuuriviikon ohjelma on julkaistu – luvassa yli 50 tapahtumaa 30 eri toimijalta


Kangasalan kulttuuriviikko järjestetään toista kertaa 7.–13. heinäkuuta. Viikon aikana nähdään esittäviä taiteita, kuvataidetta, musiikkia, historiaa ja paikallista kulttuuriperintöä työpajoista näyttelyihin, teatterista yhteislauluun ja luontoretkistä jazz-iltaan. Joka päivä osa ohjelmasta on maksutonta. Viikolla juhlistetaan samalla Kangasalan kaupungin 160-vuotista taivalta.

Kangasalan kulttuuriviikko esittelee jälleen Kangasalan monipuolisen kulttuuritarjonnan 7.–13.7.2025. Viikolla on tarjolla runsaasti erilaista ohjelmaa, josta ovat vastanneet Kangasalan kulttuuripalvelut yhteistyössä Kangasala-talon, Kimmo Pyykkö -taidemuseon, Kangasalan ja Kuhmalahden kotiseutumuseoiden, Kuhmalahden Taidepappilan ja Arboretum Frickin kanssa sekä useat yksityiset kangasalalaiset kulttuuritoimijat. Lähde siis löytämään kesäinen kulttuurintäyteinen Kangasala!

Poimintoja viikon ohjelmasta 

Maanantaina 7.7. kulttuuriviikon avaa Kangasala-talon toimitusjohtaja Timo Kotilainen klo 13 Kangasala-talon edustalla järjestettävässä ilmaisessa avajaiskonsertissa, jossa esiintyy laulaja-lauluntekijä Laura Moisio. Tarjolla on myös maksuton tuftaustyöpaja, ja Kangasala-talo sekä Kimmo Pyykkö -taidemuseo ovat poikkeuksellisesti avoinna. Lisäksi voi katsastaa Pikkuteatterin Robin Hood -esityksen tai tutustua auton ja tien historiaan Mobilian opastetuilla kierroksilla.

Kulttuuriviikon avajaisissa esiintyy artisti Laura Moisia. Kuva: Konsta Leppänen.

Tiistaina 8.7. sukelletaan kotiseutuhistoriaan Kangasalan ja Kuhmalahden kotiseutumuseoissa, joihin on ilmainen sisäänpääsy. Luvassa on opastettu kierros ja maksuton soitinrakennustyöpaja Kuhmalahden kotiseutumuseolla, sekä Kristiina Ahlgrenin viulukonsertti Kangasalan kotiseutumuseolla.  Historiaa esittelevät myös yleisölle avoinna oleva Tiihalan VPK-museo Palopilkku, sekä opastettu kierros Sarsan muinaismuistoalueelle.  K-kinossa järjestetään myös ilmaisnäytös, joka vie katsojan tutustumaan Kangasalan vanhaan hautausmaahan Jussi Lehtosen opastamana.

Keskiviikkona 9.7. järjestetään maksuton bussikierros, joka vie osallistujat tutustumaan Kangasalan gallerioihin. Kangasalan kirkossa pääsee puolestaan nauttimaan musiikista ja Kangasalan Lepokodilla talon historiasta opastetulla kierroksella. Päivän aikana on myös Emmi Itärannan kirjailijavierailu pääkirjastossa, Nukketeatteri Hupilaisen käsinukkepaja, useita museo-opastuksia ja kesäteatteriesitys Ranskalainen pyjama.

Torstai 10.7. on Suomen kuvataiteen päivä. Kimmo Pyykkö -taidemuseoon on vapaa pääsy, ja päivän aikana järjestetään maisemaretki Kangasalan luontoon ja yleisöopastus. Lisäksi tarjolla on perheystävällinen Lasten kesäkoulu Vilpeilän kylätalolla, ja kesäinen yhteislaulutilaisuus Vehkajärven Touhulassa.

Perjantaina 11.7. Kuhmalahden Taidepappila viettää Tanssin päivää, jolloin Taidepappilaan on vapaa pääsy. Kuubalaissyntyinen tanssitaiteilija Gabriela Burdsall esittää tapahtumassa tanssiesityksen, jossa yhdistyy naisellisuus ja voima. Leevi Rauhalahti avaa yleisölle tanssin ja identiteetin välisiä yhteyksiä sekä johdattaa keskusteluun kehosta tunteiden ja tarinoiden välittäjänä. Juan Pujalsin työpajassa pääsee kokeilemaan kuubalaisen paritanssin perusteita. Taidepappilan ystävät ry järjestää illalla Siuronsalmella maksuttoman ja ikärajattoman Rantajazz-tapahtuman, jossa esiintyvät mm. Saarisalo sekä Joose Keskitalo & Mystic Revelations of Teppo Repo.

Lauantaina 12.7. Arboretum Frickissä voi tutustua lasitaiteilija Alma Jantusen ja luontokuvaaja Antti Harkon näyttelyihin sekä osallistua opastetuille kierroksille. Arboretum Frickiin on päivänä vapaa pääsy. Ilta huipentuu livemusiikkiin Kulttuuriravintola Jalmarin terassilla, jossa esiintyy Heidi Simelius.

Sunnuntaina 13.7. ohjelmassa on maksuton opastettu kävelykierros “Kulttuuripersoonien Kangasala” Tampereen Matkailuoppaiden johdattamana. Kuhmalahden kotiseutumuseossa on mahdollisuus osallistua yhteiseen käpylehmien tekoon, ja illalla Kangasalan kesäteatterissa pysähtyy stand up -koomikko Sami Hedbergin juhlakiertue.

Ohjelmaa yli 30 toimijalta

Viikon aikana kymmenet museot, galleriat, ja kyläyhteisöt avaavat ovensa ja kutsuvat vierailijoita tutustumaan Kangasalan kulttuuritarjontaan. Myös kesäteatteria on viikon aikana runsaasti tarjolla.

“Yli 30 toimijan mukanaolo kertoo Kangasalan kulttuuritoimijoiden aktiivisuudesta. Ohjelmassa on runsaasti maksuttomia tilaisuuksia ja matalan kynnyksen kulttuurielämyksiä”, kertoo Kangasalan taide- ja kulttuuriasiantuntija Eljas Suvanto.

Myös matkailu on vahvasti mukana viikossa.

“Kangasala tunnetaan kulttuuri- ja kesäkaupunkina – nyt nämä yhdistyvät kulttuuriviikoksi, joka houkuttelee niin paikallisia, kausiasukkaita kuin matkailijoita”, sanoo Visit Kangasalan matkailuasiantuntija Maria Eskelinen.

Katso ohjelma kokonaisuudessaan www.kangasala.fi/kulttuuriviikko

#kangasalankulttuuriviikko

 

Lisätietoja

Eljas Suvanto, taide- ja kulttuuriasiantuntija, Kangasalan kaupunki
040 121 6803 | eljas.suvanto@kangasala.fi

Maria Eskelinen, matkailuasiantuntija, Visit Kangasala
041 314 7221 | maria.eskelinen@visitkangasala.fi

 

Mukana Kangasalan kulttuuriviikon toteuttamisessa ovat

Arboretum Frick, Art Villa Armas, Auton ja tien museo Mobilia, Haaviston parvigalleria, Kangasalan kaupunki, Kangasalan kesäteatteri, Kangasalan kirjasto, Kangasalan Kotiseutumuseo, Kangasalan Lepokoti, Kangasalan seurakunta, Kangasala-talo, Kesäpäivän galleria, Kimmo Pyykkö -taidemuseo, K-Kino, Kuhmalahden kotiseutumuseo, Kuhmalahden Suoja, Kuhmalahden Taidepappila, Kulttuuriravintola Jalmari, Näyttelytila Laine, Pikkuteatteri, Raktori-Talleria, Sahalahden museomakasiini, Taidepappilan ystävät ry, TaideTalli, Taidetila Terra,  Tampereen Matkailuoppaat – Tampere Tourist Guides ry, Teatteritalo Parvula, Tiihalan VPK-museo Palopilkku, Vehkajärven Touhula, Vehoniemen Automuseo, Vilpeilän kylätalo, Visit Kangasala