Kangasalan kirjastot avaavat ovensa 1.6.


Kirjastot avataan 1. kesäkuuta alkaen valtioneuvoston linjauksen mukaisesti. Kangasalan kirjaston toimipisteet avataan kesäaukioloajoin. Lisäksi Sahalahden ja Vatialan kirjastojen omatoimiaukioloajat ja pääkirjaston omatoimitunti klo 9–10 ovat toistaiseksi pois käytöstä, sillä aluehallintovirasto on ohjeistanut, että kirjastotilojen käytön jatkuva valvonta on edellytys kirjastojen aukiololle. Tämä ei ole mahdollista omatoimikirjastoissa, joissa ei ole henkilökuntaa paikalla. Kirjastoauto kulkee kesäaikataulun mukaisesti iltapysäkeillä. Kirjastoauto on tauolla 20.–31.7.

Asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuus on meille tärkeää. Noudatamme aluehallintoviraston antamia ohjeita. Tiloissa on helposti saatavilla käsihuuhdetta, siivousta on tehostettu ja esillä on turvallisista käytännöistä muistuttavaa tietoa. Palvelupisteisiin on hankittu suojapleksejä ja kalustusta muokattu väljemmäksi.

Suurin osa tiloista ja palveluista on käytettävissä normaalisti. Kirjasto voi kuitenkin rajoittaa niiden käyttöä. Turvavälien toteutumisen ja hygienian vuoksi osa tiloista tai välineistä voi olla tilapäisesti poissa käytöstä.
– osa luku- ja oleskelupaikoista poistetaan
– vain osa tietokoneista on käytössä. Tietokoneilla on tarjolla puhdistusvälineitä.
– leikkipaikat, lelut, askartelutarvikkeet ja pelit eivät ole käytössä
– kuulokkeet, iPadit, lukulasit tai muut irtoesineet eivät ole käytössä
Kokoustilat ovat varattavissa. Varaaja on vastuussa turvavälien noudattamisesta. Kirjasto voi rajoittaa tilassa samaan aikaan olevien henkilöiden lukumäärää. Taidetila Terra on auki 8.6. alkaen.

Suosittelemme
– ripeää asiointia
– käteisen rahan välttämistä. Maksut voi maksaa kortilla tai verkkomaksuna PIKI-verkkokirjastossa.

Ole hyvä ja muista seuraavat ohjeet:
– älä tule kirjastoon, jos sinulla on hengitystieoireita
– muista pestä kädet tai käyttää käsihuuhdetta
– yski hihaan tai nenäliinaan
– noudata turvavälejä.

Tervetuloa asioimaan turvallisesti!

Lisätietoja:
Annamari Nikara-Nummi, kirjastopalvelujohtaja
p. 050 373 8648
etunimi.sukunimi(at)kangasala.fi